,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

TSK'dan PKK Operasyonları!

TSK'dan PKK Operasyonları!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin, Hakkari, Siirt, Irak kuzeyi/Avaşin Basyan bölgesi ile Hakurk ve Kandil bölgesi'nde PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Mardin/Nusaybin’de, devam eden operasyonda üç adet av tüfeği, bir çift mekap ayakkabı, bir adet sırt çantası, çok sayıda muhtelif malzeme ve gıda maddesi ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Yüksekova’da, devam eden operasyonda iki adet RPG-7 roketatar, iki adet Biksi makineli tüfek, dört adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 1.251 adet muhtelif fişek, 11 adet el bombası, bir adet gece görüş gözlüğü, bir adet dürbün, dört adet tüp, 500 m kablo, 1.230 kg gıda maddesi ele geçirilmiş ve iki adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)

Siirt/Eruh’ta, devam eden operasyonda üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makineli tüfek, bir adet RPG-7 roketatar, iki adet tabanca, 35 adet el bombası, yedi adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 25 adet uçaksavar fişeği, altı adet telsiz, iki adet gece görüş dürbünü, bir adet silah dürbünü, bir adet termal kamera, bir adet güneş paneli, bir adet mesafe ölçer, üç adet muhtelif kamera, 100 m kablo, çok sayıda el yapımı patlayıcı düzeneği ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Yüksekova’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bir sığınak içerisinde bir adet Doçka makineli tüfek, 45 adet Doçka makineli tüfek fişeği, altı adet tüp, 250 m kablo, 15 adet elektrikli fünye, bir adet bilgisayar ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Irak kuzeyi/Avaşin Basyan bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket hâlinde oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı dört terörist düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)

Irak kuzeyi/Hakurk ve Kandil bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait silah mevzii, sığınak ve barınaklar düzenlenen hava harekâtıyla imha edilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)" denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55