,
  • BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

TSK'dan PKK Operasyonları!

TSK'dan PKK Operasyonları!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır, Van  Hakkari, Bingöl ve Şırnak'ta PKK ve PYD'ye yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Diyarbakır/Kulp’ta, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında;

- bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanmış,
- bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1.150 adet muhtelif çapta fişek, bir adet termal kamera, bir adet el telsizi, muhtelif yaşam ve tıbbi malzeme ele geçirilmiş,
- Tespit edilen dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Van/Gürpınar’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, 21 Ağustos 2017’de, bombalı araçla saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen iki teröristin cesedi, dört adet el bombası, iki adet dürbün, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve 330 adet fişeği ile birlikte ele geçirilmiştir.

Van/Gürpınar’da, düzenlenen hava harekatı sonrası güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında etkisiz hale getirilen üç teröristin cesedi, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve iki adet el bombası ile birlikte ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Yüksekova’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen dört adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Hakkâri/Yüksekova’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen sığınak içerisinde bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 180 adet fişeği, üç adet el bombası, altı adet RPG-7 roketatar mühimmatı, iki adet el telsizi, bir adet dürbün ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirilmiştir.

Bingöl/Yayladere’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen altı sığınak içerisinde bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme, 86 kg gıda ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Şırnak/Silopi’de, Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu altı terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur." denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55