,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C

Trump İran'a yaptırım gerekçesi olarak "dünya barışı" yalanını uydurdu

Trump İran'a yaptırım gerekçesi olarak "dünya barışı" yalanını uydurdu
Emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump, İran'ı hedef alan yaptırım kararının ardından twitter hesabı üzerinden yeni bir skandal açıklama yaptı. Trump, açıklamasında İran ile ticaret yapmak isteyen diğer ülkeleri açıkça tehdit etti.

Emperyalist ABD'nin Başkanı Trump, İran ile ticaret yapan ülkelerin ABD ile ticaret yapamayacağını açıkladı. Trump, bunu sözde "dünya barışı" için istediği yalanına başvurdu.

Trump, İran'a yönelik ambargoların resmi olarak yürürlüğe girdiğini ve bunun şimdiye kadar bu ülkeye uygulanan yaptırımların en zarar verici olduğunu savundu.

Trump ayrıca, İran'la ticaret yapanların ABD ile ticaret yapamayacağını belirterek diğer ülkeleri açıkça tehdit etti.

Söz konusu uygulamaların kasım ayında daha da sertleşerek devam edeceği tehdidinde bulunan Trump, bu kararı ise sözde 'dünya barışı' için istediği yalanını uydurdu.

ABD İran'a yönelik yeni yaptırımlarına resmen başladı

ABD, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin İran'a karşı uygulamaya koyacağı yeni yaptırımların bu hafta başlatılacağını duyurmuştu.

Yaptırımlar,  bugün Türkiye saati ile 07:01 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Yeni yaptırımlarla, İran'ın ABD doları alımına, altın ve diğer değerli metal ticaretine ve sanayiye ilişkin yazılım alımına engeller getirilmesi öngörülüyor. Ek olarak İran'ın otomotiv sektörü de hedef alınıyor.

Kasım ayında başlaması planlanan ikinci yaptırım dalgasında ise ülkenin petrol ticareti ve merkez bankası hedef alınacak.

ABD yönetimi özellikle Kasım ayında başlayacak ve petrol ticaretini hedef alan yaptırımlar konusunda, İran'la bu alanda ticaret yapan ülkelerden ticaretlerini kesmelerini istiyor.

AB: ABD'nin İran aleyhindeki ambargolarının karşısında duracağız

Avrupa Birliği (AB), Fransa ve Almanya dün ortak bir bildiri yayınlayarak, birliğin Avrupa şirketlerinin İran ile yasal ekonomik ve ticari ilişkilerini desteklediğini ve Amerika’nın ambargoları karşısında durmaya azimli olduğunu bildirdi.

Bildiride, "AB, Amerika’nın ambargolarına karşın, Engelleme Mevzuatı Kanunun (Blocking Statute), Avrupalı şirketlerin İran ile kanuni ticaretlerin korumak için uygulamaya koymaktadır." denildi.

Bildiriye göre, Kapsamlı Ortak Eylem Planına (KOEP) devam eden ülkeler İran ile mali kanalların açık tutulması, İran petrol ve gazının ihracatının devamının sağlanması ve ekonomik alanda İran ile işbirliğini taahhütlerini yineledi.

Bildirinin sonunda, AB’nin Amerika’nın İran aleyhine başlayacağı ambargolardan dolayı üzgün olduğu belirtilerek, "KOEP’in korunması, uluslararası kurallara saygı bakımında ve uluslararası güvenliğin korunması için çok önemlidir." ifadelerine yer verildi.

Bildiri, Amerika’nın İran aleyhine askıya alınan ambargoları yeniden başlamadan birkaç saat önce yayınlanmaktadır. ABD Başkanı Trump 3 ay önce ülkesinin KOEP’ten çıktığını ilan etti.

Ruhani: Trump'ın hedefi psikolojik savaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün gece yaptığı açıklamada, Trump'ın yaptırımı kararının hedefinin, psikolojik savaş  ve İran halkını kuşkuya düşürmek olduğunu ve bunu önümüzdeki aylarda Amerika'da yapılacak  Kongre seçimleri için kullanmak istediğine vurgu yapmıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55