,
  • BIST 9539.34
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4913
  • Euro 34.75
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

TRT'deki skandal sözlere tepki

TRT'deki skandal sözlere tepki
TRT1 de ekranlara gelen "Pelin Çift ile Gündem Ötesi" programına konuk olan Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, "Ben çok fazla rüyamda peygamberi, Allah'ı ve Kâbe'yi görürüm, bir gün odaya bir girdim Kâbe örtüsü var." şeklindeki skandal sözleri tepki çekti.

Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu'nun, TRT1'deki, "Ben çok fazla rüyamda Allah'ı görürüm!" şeklindeki skandal sözlerine tepki gösteren alimler ve İslami STK temsilcileri, Erdoğdu'yu "psikojik bir vaka" olarak nitelendirdi.

TRT1 televizyonunda ekranlara gelen "Pelin Çift ile Gündem Ötesi" programına konuk olan Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu, "Ben çok fazla rüyamda peygamberi, Allah'ı ve Kâbe'yi görürüm, bir gün odaya bir girdim Kâbe örtüsü var." şeklindeki skandal sözleri tepki çekti.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Âlimler ve Medreseler Birliği  (İttihad-ul Ulema) Van İl Başkanı Molla Ali Arslan ile Memur-Sen Van Şube Başkanı ve Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) dönem sözcüsü Osman Ayşin, Erdoğdu’nun açıklamalarını kınayarak, durumu "psikojik bir vaka" olarak nitelendirdi.

Allah-u Teala'nın rüyetini görme isteğinin Hazreti Musa tarafında da talep edildiğini hatırlatan ve “Ne zaman ki, Mûsâ, mikatımıza geldi, Rabbi ona kelâmıyla ihsanda bulundu. 'Ey Rabbim, göster bana kendini de bakayım sana.' dedi. Rabbi ona buyurdu ki; 'Beni katiyyen göremezsin ve lâkin dağa bak, eğer o yerinde durabilirse, sonra sen de beni göreceksin.' Daha sonra Rabbi dağa tecelli edince onu yerle bir ediverdi, Mûsâ da baygın düştü. Ayılıp kendine gelince, 'Sen sübhansın, tövbe ettim, sana döndüm ve ben inananların ilkiyim.', dedi." ayetine atıfta bulunan Arslan, İslam inancına göre sadece Hazreti Muhammed'in Mirac hadisesinde Allah'ın cemalini gördüğünü ifade etti.

Arslan, "Bu dünya gözüyle hiçbir insan, şimdiye kadar gelen o kadar evliyalar, o kadar enbiyalar, muhterem zatlar, âlimler 'Ben bu dünya gözüyle Allah-u Teâlâ’yı gördüm' dememiştir.  Son yüzyıllarda İslam âlemi ve İslam âlimleri eskiye nazaran üretemedi. Onlar herhangi bir konuda fazla ileri gitmediler. Oturdular eski âlimlerin semerelerini yediler, eski âlimlerin hazinelerindeki o büyük hazineden tükettiler. Asrımızın oyunlarına, asrın felaketlerine veyahut bu asırda Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlara fazla kulak vermediler. Küfrün,  emperyalizmin çıkardığı oyun ve tuzaklara karşı fazla Müslümanları uyandırmadılar, gaflet uykusundan uyandırmadılar. " dedi.

"Ümmeti Kur’an ilminden uzaklaştırdılar ve bu tip şarlatanları meydana çıkardılar"

Halkın, doğru yoldan çıkarılarak inancıyla oynandığına dikkat çeken Arslan, "Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu diye biri çıkıyor, işte Peygamber Efendimizi, gözümüzün nurunu, rüyamda gördüm diye… Konumuzun muhatabı olan beyefendiye bir sorun. Siz, Filistin’i görüyor musunuz acaba, siz Müslümanların halini görüyor musunuz? Her gün Amerika, siyonist israil, Rusya, Çin, Hindistan ve despotların silahlarıyla param parça olan Müslüman çocuklarını, Müslüman halkı görüyor musunuz diye bir sorun. Halkımız İslam konusunda bilinçsiz, okumuyorlar ve duyduklarıyla amel ediyorlar. Kasım ayı 'harf devriminin' yıl dönümü. Adamlar bir 'harf devrimiyle' ümmeti Kur’an ilminden uzaklaştırdılar ve bu tip şarlatanları meydana çıkardılar. Bunlar şimdi çıkıp insanların inançlarıyla oynuyorlar, mukaddesatlarıyla oynuyorlar." diye konuştu.

“Müslümanlar yalancı insanlara kulak vermesinler”

Halkın, bu tür yalancı ve sahtekâr insanlara kulak vermemesi gerektiğinin altını çizen Arslan, “Eğer  okumanın içerisinde Allah’ın, Rahman'ın mayası yoksa o okumanın hiçbir faydası olmuyor. Yani profesör unvanı ona bir şey kazandırmıyor, onu yükseltmiyor. Müşrikler arasında Ebu Cehil de o zamanın bir profesörü sayılırdı, bilim adamı sayılırdı. Ukbe de bir bilim adamı sayılırdı ama onların değeri Allah katında Bilal-i Habeşî kadar yoktu. Bilal-i Habeşî'nin okuma yazması da yoktu. Bütün küfür onun başına toplandı da bir şey yapamadı. Bilal, bir gün çıkıp da 'Ben Allah’-u Teâlâ’yı görmüşüm.' dememiştir. Hazreti Resulullah, ''Ey Bilal! Hele bir söyle, sen ne yapıyorsun, ne amel işliyorsun da Cennet’e giderken senin ayak seslerini duyuyordum' diye buyurmuştur. Bilal ağlıyordu, 'Ya Resulullah! Benim öyle bir amelim yoktur.' diyordu. Sen eğitim görevlisisin, her gün belki on kadının eliyle tokalaşıyorsun. Bu İslam’ın hangi kuralında vardır? Peygamberler dahi Allah-u Teala'yı gördüğünü söylememiştir." dedi.

"Aç tavuk rüyasında kendisini buğday ambarında sanır"

Arslan, "Halk arasında 'aç tavuk rüyasında kendisini buğday ambarında sanır' diye bir söz vardır. Beyefendi! de milleti nasıl kandırayım düşüncesiyle, milletin en zayıf noktasından giriyor. Çünkü Allah’a olan inanç her ne kadar amel olarak yansımıyorsa da halkın Allah'a olan inancı sağlamdır. Bu inancı istismar ederek ilerde kinini, pisliğini, yanlış şeylerini halka kabul ettirmek için bu tip yollara başvuruyorlar. O tip insanlara itibar etmiyoruz. Onlar bizim nezdimizde bir hiçler. Âlimlerimiz bu tip insanları teşhir etsinler." ifadelerini kullandı.

"Bunun psikolojisinin yerinde olmadığına inanıyorum"

Osman Ayşin ise Erdoğdu'nun aklında şüphe ettiğini belirtti. Ayşin, "Bu dünyada hiçbir gözün Allah’ı görmesi mümkün değil. Allah, insanı kendisinin görebileceği vasıfta yaratmadı. Kaldı ki peygamberler bile Allah’ı görmemiş. Böyle akıldan sorunlu olan bir adamın çıkıp, 'ben Allah’ı görüyorum!' demesi, kendisinin rahatsız olduğunu ortaya koyuyor. Kim Allah’ı gördüm derse apaçık yalan söylemiş olur. Günahsız bir peygamber bile Allah’ı göremezken bir doçentin bu tür açıklama yapmasını son derece manidar buluyoruz ve bunun psikolojisinin yerinde olmadığına inanıyorum. Diğer dünyada bile Allah’ı görüp, görmeyeceğimiz belli değilken, böyle psikolojisi bozuk birinin ekranlara çıkıp, 'ben Allah’ı görüyorum' demesi inandırıcı değil" diye konuştu. (İLKHA)

'Çiftçi de esnaf da desteklenmeli'

'Çiftçi de esnaf da desteklenmeli'

'Çiftçi de esnaf da desteklenmeli'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55