,
  • BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

TRT World Dünya Mülteci Günü’ne Dikkat çekiyor

TRT World Dünya Mülteci Günü’ne Dikkat çekiyor
TRT World bünyesinde ‘değişime ilham olmak’ sloganı ile kurulan ‘World Citizen’ adlı insani girişim, ‘Dünya Mülteci Günü’nde küresel vicdan çağrısı yaparak farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

TRT World, 2017 yılında değişime ilham olmak sloganıyla kurulan ‘World Citizen’ adlı insani girişimi ile Türkiye'nin bu çabalarına destek veriyor.

 

İstanbul merkezli girişim, 20 Haziran’da kutlanan ‘Dünya Mülteci Günü’ kapsamında 1 hafta boyunca düzenleyeceği kampanya ile küresel vicdan çağrısı yaparak farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

 

Kampanya kapsamında, TRT World ekranından ve sosyal medya platformlarından yayınlanacak kısa filmler ile mültecilerin hayat hikayeleri ekrana gelecek. Facebook, Youtube ve Periscop'tan da paylaşılacak yayınlar dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişiye ulaşacak.

 

Bu yıl ilk defa Türk Kızılay’ı ile yapılan iş birliği ile Türkiye’de bulunan mülteci kamplarındaki çocuklara yönelik fon ve farkındalık sağlanacak. ‘Inspire Our World’ (Dünyamıza İlham Verin) teması ile TRT World tarafından tasarlanan kartpostallar, yerel ve uluslararası otoriteler, sivil toplum kuruluşları, ünlüler, büyükelçiler gibi kanaat önderlerine gönderilerek eylem çağrısında bulunacak.

 

Kısa filmler kapsamında, Avrupa genelinde bulunan 10,000'den fazla kayıp mülteci çocuk için eylem ve farkındalık çağrısı yapan ‘Am i Not a Child’ filmi yayınlanacak.

 

TRT World Dijital Departmanının 25 Mayıs ‘Uluslararası Kayıp Çocuklar Günü’ için hazırladığı Maher Zain, İbrahim Kalın, Stephen Chan, Professor Mukesh Kapila gibi isimlerin da yer aldığı ‘Thoughts in Motion’ serisi de ekrana gelecek.

 

TRT World Genel Müdürü İbrahim Eren, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’nün bu yıl insanlık tarihinin en dramatik hallerine sahne olduğunu belirterek bu durumun modern dünyanın ‘adalet ve insan hakları’ kavramlarını sorgulanır hale getirdiğini söyledi.

 

Eren, ‘Yedinci yılına girilen Suriye Savaşı yüzünden binlerce insan ve çocuk en temel haklarından mahrum bırakılıyor. 3 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, sağladığı imkanlarla tüm dünya için bir örnek teşkil ediyor. TRT World olarak ‘World Citizen’ adlı insani girişimimiz ile Türkiye'nin bu çabalarına destek veriyoruz. Eylem çağrısı yapan filmlerimiz, kampanyalarımız, "Gençler için Gazetecilik- Journalism for Juniors” programlarımız ile küresel vicdana ilham olacak pek çok girişimde bulunuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55