,
  • BIST 9533.03
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

TRT Diyanet Çocuk Kanalı açılıyor

TRT Diyanet Çocuk Kanalı açılıyor
​TRT Diyanet Çocuk Kanalı, din konusunda çocukları aydınlatmak üzere, İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları çerçevesinde yayınlar gerçekleştirecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT Diyanet Çocuk Kanalı işbirliği protokolünü imzaladı.

Erbaş ile Eren’in katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bugün TRT Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle çok hayırlı güzel bir faaliyetin temelini birlikte atacağız inşallah. TRT Diyanet Çocuk televizyonumuzu kuruyoruz, hayırlara vesile olur inşallah." dedi.

"Doğru dini bilgiye dayanan yapımlarla çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor"

Kurulacak olan TRT Diyanet Çocuk kanalının önemine değinen Erbaş, şunları söyledi:

"Biz yıllarca çocuklarımıza kendi değerlerimizi tanıtamadık. Yabancıların, başkalarının yaptığı çizgi filmlerle çocuklarımızı beslemeye çalıştık. Halbuki onları milli değerlerimizle beslememiz gerekiyor. Biliyoruz ki insanoğlunun karakterinin büyük bir kısmı küçük yaşlarda oluşuyor. 7 yaş öncesi oluşacak bu karakter yapısında Diyanet İşleri Başkanlığının, TRT Genel Müdürlüğünün katkısı olması lazım. Bunu en güzel nasıl yapacağız? Bunu en güzel, çocuklarımızı doğru dini bilgiyle destekleyerek yapmamız gerekiyor. Yanlışlardan ayıklanmış, Kur’an ve sünnet çizgisinde doğru dini bilgiye dayanan yapımlarla, programlarla çocuklarımızı yetiştirmemiz gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı şimdiye kadar bundan hiç taviz vermedi, TRT’de taviz vermedi."

"TRT Diyanet Çocuk Kanalı milletimiz için büyük bir müjdedir"

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının danışmanlığında içeriklerin hazırlanacağını dile getirerek, "İnşallah Diyanet İşleri Başkanlığımızın desteği ve  danışmanlığında yapılan programlarla ve TRT Genel Müdürlüğümüzün işin başında milli bir bakış ve duruşuyla çok güzel bir kanalı hayata geçiriyoruz. Bu, milletimiz ve İslam alemi için büyük bir müjde ve mutluluktur. Biz bunu birlikte el birliğiyle, güç birliğiyle yapmaya gayret edeceğiz. 'İnsana ancak ve ancak çalıştığının karşılığı vardır ve o çalıştığının karşılığını görecektir.' diye Rabbimiz bize müjde veriyor. Biz samimi bir niyetle gayret edeceğiz, çalışacağız. Rabbimiz de bunun faydalarını, nimetlerini çocuklarımız üzerinden milletimize gösterecek inşallah." diye konuştu.   

Eren: İslam dinini bilen çocuklar yetiştirilmesinde katkıda bulunacağımız için mutluyuz

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ise yaptığı konuşmada, TRT’ye güvendiği ve destek verdiği için Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür etti.

Eren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın çocuklarımızın eğitimi için böyle bir projeye ihtiyaç duyması ve TRT Çocuk’un Türkiye'de en çok izlenen çocuk kanalı olarak da bu tecrübeye sahip olması inşallah çocuklarımızın sizlerin gösterdiği editöryel çizgide bizlerin hazırlayacağı çizgi filmlerle geleceğe dair daha sağlam, umutla bakan aynı zamanda geçmişini bilen, İslam dinini bilen çocuklar yetiştirilmesinde katkıda bulunacağımızdan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. TRT ailesi olarak biz de bugüne kadar ki bilgi, birikim ve TRT’nin tecrübelerinin hepsini en üst düzeyde bu projeye de tüm arkadaşlarımla beraber 4 elle sarılıp aktaracağıma da huzurunuzda söz veriyorum"

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve TRT Genel Müdürü Eren iş birliği protokolünü imzaladı.

TRT Diyanet Çocuk Kanalının, "milli ve manevi değerleri gözeterek, din konusunda çocukları aydınlatmak üzere, İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları çerçevesinde yayınlar gerçekleştireceği" belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55