,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

TRC3 Lisanslı Depoculuk Fizibilite Projesi Tanıtım Toplantısı yapıldı

TRC3 Lisanslı Depoculuk Fizibilite Projesi Tanıtım Toplantısı yapıldı
TRC3 Bölge illerinde uygulanacak olan Lisanslı Depoculuk Fizibilite Projesi tanıtım toplantısı Vali Ahmet Deniz Başkanlığında Batman Ticaret Borsası toplantı salonunda yapıldı.

Ürünlerin sağlıklı koşullarda muhafaza ve ticari amaçla depolanmasını sağlamak amacıyla Batman Ticaret Borsası tarafından hazırlanan Dicle Kalkınma Ajansı’nca finanse edilen projenin tanıtım toplantısına; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ziraddin Mammadov, kamu kurum yöneticileri, oda başkanları ve kurumların uzman personeli katıldı.

 

Proje, Batman Üniversitesi, Batman Ticaret Borsası, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Mardin Kızıltepe Ticaret Borsası, Şırnak Üniversitesi ile Şırnak ve Cizre Ticaret Sanayi Odaları ortaklığından gerçekleştirileceği açıklandı.

 

Toplantıda, Batman Ticaret Borsası Başkanı, DİKA Sekteri, Batman Üniversitesi Rektör Vekili ve Vali Deniz birer konuşma yaptılar.

 

Konuşmasında Ülkemizin tarım potansiyeli yüksek olan bir ülke olduğunu belirten Vali Deniz, Ülkemiz, Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında tarımsal katma değeri yüksek olan ülke konumunda olduğunu ifade etti.

 

Son dönemlerde gıda fiyatlarının yükselmeye başladığını vurgulayan Vali Deniz, ülkeler, kendi kaynaklarını iyi değerlendirebilmesi için bu tür yatırımlara önem vermek zorunda olduklarını belirtti.

 

Kendi tarım ürünümüzün fiyat istikrarı açısında hem çiftçimizin ürününü değerlendirmesi hem de güvence açısında lisanslı depoculuğun önemli olduğunu açıklayan Vali Deniz,”Ticaret Borsasının bu işin içinde olması önemlidir. Fiyat istikrarsızlığının olması durumunda çiftçimizin ürününü depolama ve güvenli bir ortamda devletin garantisinde depolanması önemlidir. Bu projenin önünü açmak için kamu kurumlarımızın temsilcileri üzerine düşen sorumluğu yerine getirmeleri gerekiyor. Biz bu projenin gerçekleşmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

 

Bir bölgeye yatırım yapılabilmenin önceliği huzur ve güven ortamı olduğunu vurgulayan Vali Deniz, “Biz artık huzurlu bir bölgede yaşıyoruz. Önümüzdeki aylar çok daha iyi olacak bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü bu bölgenin insanı terörün içyüzünü daha iyi görmeye başladı. Vatana ve Milletine sevdalı vatandaşlarımız var. Bu ülke herkese yeter. Çünkü ülkemizin bu kapasitesi var. Biz bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. 15 Temmuz’dan sonra Ülkemiz üzerine oynan oyunları herkes daha net görmeye başladı. 15 Temmuz’da başarmadıklarını bu gün ekonomi üzerinde oynan oyunlarla devam ediyor.  Son dönemlerde döviz piyasasına müdahale ederek, ülkem ekonomisine zarar vermeye çalıyorlar. Vatandaşlarımızın 15 Temmuz’da darbe girişimine karşı ortaya koydukları kararlı duruşu burada da göstereceklerine inanıyorum. Sahip oldukları dövizleri Türk Lirasına ve altına çevirerek, ülke ekonomisine katkıda bulanacaklarına güvenim tamdır.

 

Sayın Başkanımızın açıkladığı cazibe merkezleri arasında ilimizin yer alması çok büyük bir avantaj. Bizlere düşen, bu pastadan en fazla payı alabilmek için, altyapı çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlamak ve eksiklerimizi en hızlı bir şekilde gidermek için çalışmalıyız.

 

Lisanslı depoculuk için de en hızlı bir şekilde arsa sorununu çözmek için gerekli çalışmaları yapmalıyız. Çok hızlı ve seri bir şekilde işlerimizi yürütmeliyiz. Eğer bunu yapamasak hizmetleri yapma noktasında mesafe almayız. Kamu menfaatinin olduğu her hizmette takdir yetkimizi kullanmalıyız ki hizmetler hızlı bir şekilde gerçekleşsin.” diye konuştu.

 

Vali Deniz, konuşmasının sonunda, projede emeği geçen kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederek, kendilerine başarılar diledi.

 

Konuşmaların arından toplantı, Batman Üniversitesi Arş. Gör. Dr. Yavuz Elitok’un projenin tanıtımı ve lisanlı depoculuğun tarihine ilişkin yaptığı sunumla devem etti.

 

Daha sonra katılımcılar Batman'da lisanslı depoculuğun gelişmesi ve meyveciliğin geliştirilmesi konusunda yapılması gerekenler ele alınarak görüş alışverişinde bulundu.

trc3-projesi-tanitim-toplantisi.jpg

trc3-projesi-tanitim-toplantisi-001.jpg

trc3-projesi-tanitim-toplantisi-002.jpg

trc3-projesi-tanitim-toplantisi-003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55