,
  • BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Trabzon Kartal'ı 4'ledi: 4-1

Trabzon Kartal'ı 4'ledi: 4-1
Süper Lig Cemil Usta Sezonu 6. haftasında Trabzonspor evinde Beşiktaş'ı farklı yendi.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 6. haftasında Trabzonspor evinde Beşiktaş'ı 4-1 ile farklı yendi.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 6. hafta mücadelesinde Beşiktaş'ı konuk eden Trabzonspor, 4-1'lik skorla galip gelerek 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.
Maçtan notlar
Trabzonspor, son maçına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıkarken siyah-beyazlılar 3 değişikliğe gitti.
Bordo-mavili ekibin teknik direktörü Ünal Karaman, geçen hafta 2-1 kaybettikleri Demir Grup Sivasspor maçına göre ilk 11'de 2 oyuncu değişikliği yaptı.  
Karaman, hafta içi sözleşme uzatan Hüseyin Türkmen'i stoper mevkisinde tercih ederken, geçen hafta görev yapan Campi'yi yedek kulübesinde oturttu.
Sağ kanatta Kamil Ahmet Çörekçi'ye görev veren Karaman, yine geçen hafta görev alan Avdijaj'ı yedekler arasında tuttu.
Trabzonspor'da 4 eksik
Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Caleb Ekuban, Abdülkadir Ömür, Yusuf Sarı ve Ivanildo Fernandes, Beşiktaş maçı kadrosunda yer almadı.
Geçen hafta Demir Grup Sivasspor kadrosunda sakatlığı nedeniyle yer almayan İngiliz forvet Daniel Sturridge ise bir haftalık aranın ardından 21 kişilik kadroda kendine yer buldu.
Trabzonspor altyapısında yetişen Serkan Asan ise ilk kez bir maç kadrosunda yer aldı.
Maç öncesi dostluk yemeği
Maç öncesi Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından, Beşiktaş Yönetim Kuruluna yemek verildi.
Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı yemekte iki kulüp yöneticileri de müsabaka öncesi birbirine başarı diledi.
Yemeğin ardından Alp tarafından Beşiktaş Kulübüne günün anısına çeşitli hediyeler verildi.
Beşiktaş'ta Vida 11'de
Beşiktaş'ta geçen haftaki Medipol Başakşehir maçına göre ilk 11'de 3 oyuncu değişikliği yapıldı.
Siyah-beyazlı ekipte geçen hafta Başakşehir'le oynanan maçta ilk 11'de sahaya çıkan futbolculardan Douglas, Adem Ljajic ve Diaby'nin yerine Trabzonspor mücadelesinde Domagoj Vida, Oğuzhan Özyakup ve Tyler Boyd forma giydi.  
Cezalı futbolular Muhammed Elneny ve Adem Ljajic ile sakatlığı bulunan Victor Ruiz, Trabzonspor maçının kadrosunda yer almadı. 
Gazişehir Gaziantep maçında kırmızı kart görerek Medipol Başakşehir maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Domagoj Vida, bordo-mavili ekiple yapılan mücadelede takıma döndü. Teknik direktör Avcı, stoperde Vida'nın yanında Necip Uysal'ı görevlendirdi.
Taraftarlardan yoğun ilgi
Trabzonspor taraftarı, Beşiktaş karşılaşmasına büyük ilgi gösterdi.
Bordo-mavili taraftarlar Medical Park Stadı'nın tribünlerinin büyük bölümünü doldurarak takımlarına destek verdi.
Beşiktaş taraftarları da tribünde kendileri için ayrılan bölümde yer alarak Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. 
Kale arkasında bulunan Trabzonspor taraftarları ısınma hareketleri sırasında Burak Yılmaz'ı tribüne çağırdı. Burak Yılmaz, taraftarlara alkışla karşılık verdi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın ve A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.
Burak Yılmaz, maç öncesi engelli bir çocuğu bir süre kucağında taşıdı.
Maçtan dakikalar
İlk yarı
19. dakikada Caner Erkin ceza sahasının sol tarafından topu içeriye ortaladı, markajdan kurtulan Oğuzhan Özyakup müsait pozisyonda dokunamadı.
Dakikalar 31'i gösterirken Trabzonspor'da rakip ceza sahasının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşu Jose Sosa kullandı. Arjantinli yıldızın içeri kestiği topu Dorukhan Toköz ters bir kafa vuruşuyla kendi filelerine yolladı ve ev sahibi bu golle öne geçti.
42. dakikada Jose Sosa, Abdulkadir Parmak'ın pasıyla rakip kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluştu ve kalecinin soluna sert bir şut gönderdi. Necip Uysal'ın kafasına çarpan top Lloris Karius'u ters ayakta bırakarak ağlarla buluştu ve fark 2'ye çıktı.
45+2. dakikada Kevin N'Koudou'nun rakip ceza alanının sol tarafından içeriye kestiği top, karşı karşıya pozisyonda uzanmaya çalışan Burak Yılmaz'ın uzağında kalarak auta gitti.
İlk yarıda başka gol olmayınca ev sahibi ekip soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.
İkinci yarı
64. dakikada Anthony Nwakaeme'nin rakip ceza sahasının sol tarafından içeriye kestiği topu Alexander Sörloth tamamladı, yapılan VAR kontrollerinin ardından pozisyonda ofsayt olmadığı tespit edilince gol geçerlilik kazandı ve skor 3-0'a geldi.
Dakikalar 74'ü gösterirken kullanılan kornerde kaleci Uğurcan Çakır'ın yumruklayarak uzaklaştırdığı topa Abdoulay Diaby gelişine vurdu ancak bu şut direğin dibinden dışarıya gitti.
Dakikalar 79'u gösterirken kazanılan kornerde topun başına Caner Erkin geçti. İçeriye ortalanan topu kontrol edip düzgün bir vuruşla filelere yollayan Güven Yalçın farkı 2'ye indirdi.
84. dakikada Anthony Nwakaeme'nin hazırladığı pozisyonda net bir şans yakalayan Donis Avdijaj, topu kalenin üzerinden dışarıya gönderdi.
86. dakikada rakip ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Abdoulay Diaby plaseyle kaleyi yokladı ancak Uğurcan Çakır son anda uzandı ve topu kornere çeldi.
Dakikalar 88'i gösterirken Anthony Nwakaeme geniş alanda topla buluştu, rakip ceza sahasına kadar hücumu tek başına sürükledi ve ayağının içiyle yaptığı şık vuruşla fileleri havalandırarak maçın skorunu tayin etti: 4-1.
Bu galibiyetin ardından puanını 9'a çıkaran ev sahibi Trabzonspor 5. sıraya yükselirken, konuk ekip Beşiktaş 5 puanla kendisine 15. sırada yer buldu.

Kaynak: BEIN SPORTS
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55