,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Tövbelerin kabul olduğu gün: Berat Kandili

Tövbelerin kabul olduğu gün: Berat Kandili
Mersin Ashab-ı Kehf Platformu Başkanı Hilmi Tuzcu, "Kardeşlerimizin, bu gecenin gündüzünde oruç tutarak gecesini de ihya ederek değerlendirmeleri lazım." dedi.

Mersin Ashab-ı Kehf Platformu Başkanı Hilmi Tuzcu, Berat Kandili'nin nasıl idrak edilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Berat Kandili'nin bu gece idrak edileceğini söyleyen Tuzcu, “Bugün evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluşa vesile olan Ramazan ayının müjdecisi, Kadir Gecesi'nin, bayramın müjdecisi olan Berat Kandili'ni idrak edeceğiz. Regaib Kandili'yle başlayıp Mirac Kandili ve Berat Kandili'yle yolumuza devam edip Kadir Gecesi'ne ve oradan da bayrama ulaşmayı Cenab-ı Hak bizlere nasip eylesin. Recep, Şaban ve Ramazan ayının habercisi kabul edilen Recep ayının ilk haftası Regaip Kandili’ni idrak ettik, rağbetimizi, yönelişimizi, arzumuzu, isteklerimizi, hakka, doğruya yönlendirdik. Recep’te temizlenerek yükselişimizi sürdürdük.” şeklinde konuştu.

Tuzcu, “Recep ayından sonra ise Şaban ayı geliyor ve Şaban'ın 14'ünü 15'ine bağlayan gece Berat Gecesi'dir. Berat sözlükte affedilme, suçtan, cezadan kurtulma anlamlarına geliyor. Kulun günahlarından, kusurlarından, isyanlarından tövbe ederek affedilmesi anlamına gelen; affın, rahmetin, mağfiretin ve bereketin bol olduğu bir geceyi yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Berat Kandili'ni en güzel şekliyle değerlendirmek mecburiyetindeyiz”

Tuzcu, “Bu gece çok şeyler olacak. Önümüzdeki bir yıl içerisinde cereyan edecek bütün hadiselerin, Cenab-ı Hakk'ın takdiriyle görevli yetkili meleklere tevdi edilmesi, bir yıl içerisinde oluşacak her türlü olayla ilgili kararların verildiği gecedir. Bundan dolayıdır ki bu geceyi çok güzel ihya ederek, geçmiş günahlarımıza tövbe edip gelecek için güzel plan ve projeler kurarak, hakkın, doğrunun İslam'ın ve Kur'an'ın yeryüzünde yaşatılması ve yaşanması noktasında bireysel, cemaatsel, toplumsal ve İslam ümmeti olarak en güzel şekliyle değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Bu toplum gözyaşlarını, Kur'an ve İslam için İslam'ın yeryüzünde yaşanması için akıttıkları zaman, Berat asıl anlamına kavuşmuş olacaktır. Berat Kandili'ndeki yapacağımız dualarımız, tövbelerimiz istiğfarlarımızla birlikte Ramazan ayına kavuşuruz ve Ramazan ayında da Kadir Gecesi'ni ihya ederek bayrama ulaşırız.” dedi

“Bu gece, tövbe eden herkesin affedileceği gecedir”

Tuzcu, “Berat Gecesi, Allah'a şirk koşanlar, anne ve babasına isyan edenler, faizle meşguliyetini devam ettirenler, küfür ve şirkin yücelmesi ve yükselmesi için bilmeyerek destek verenler ve bu konularda tövbe etmeyenlerin dışındaki herkesin affedileceği gecedir. Kardeşlerimiz de bu gecenin gündüzünde oruç tutarak, gecesini de ihya ederek değerlendirmeleri lazım. Gündüzleri oruçlu, geceleri namazlı olacağız. İstiğfarı asla unutmayacağız, tövbe edeceğiz, pişman olacağız ve gelecek için de güzel şeyler tasarlayacağız.” ifadelerine değindi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55