,
  • BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Toplu ulaşım zammına İstanbul halkından tepki

Toplu ulaşım zammına İstanbul halkından tepki
İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı sonrasında ulaşıma yüzde 15 oranında zam yapılmasını değerlendiren İstanbullular, zam oranının fazla olmasından şikâyet etti.

 

İstanbul'da geçen yılının şubat ayında toplu ulaşıma yapılan yüzde 35 oranındaki zammın ardından, bu yıl gerçekleştirilen UKOME toplantısı ile birlikte yüzde 15 zam yapıldı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce; enflasyon, yakıt giderleri, asgari ücretin artışı gibi nedenlerle ulaşım ücretlerine yüzde 24,12'lik zam talep edildi. TUHİM'in yüzde 24,12'lik teklifi oy çokluğu ile reddedilirken, yüzde 15'lik teklif oy birliği ile kabul edildi.

Salgın süreci ile birlikte her alanda yapılan zamlar halkın tepkisine neden olurken bazı kalemlerde yüzde 100'den fazla yapılan zamlar ise vatandaşların maddi anlamda ciddi dar boğaza girmesine sebep oldu.

video

Üst üste yapılan zamların ardından toplu ulaşım hizmetlerine yapılan yüzde 15'lik zam ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, her güne yeni bir zam haberiyle uyandıklarını, enflasyon oranlarının yüksek olması sebebiyle geçinemediklerini, maaşların da enflasyon karşısında eridiğini dile getirdiler.

Toplu ulaşım zammına İstanbul halkından tepki

"Evleneli bir yıl olmadı ama ay sonunu zor çıkarıyorum"

Zam oranlarının asgari ücrete yapılan zam ile doğru orantılı olmadığını söyleyen Mahmut Yaşartük, "3 gelip 5 gidince ister istemez ay sonunda cepte açık çıkıyor. Bu da bir yere kadar. Ben 33 yaşındayım ve hala öğrenciyim, öğrenci kartı kullanıyorum. Gönül kullanmamaktan yana ama elimizdeki imkânlar dâhilinde kullanmak zorundayım. Çünkü para yetmiyor. Evleneli bir yıl olmadı ama ay sonunu zor çıkarıyorum. Zam, zam, zam. Başka bir şey yok. Allah sonumuzu hayır eylesin." dedi.

Toplu ulaşım zammına İstanbul halkından tepki

"Sadece toplu taşıma değil her şey pahalı"

Öğrenci olmasına rağmen minibüse binerken 3 lira ücret verdiğini belirten Hamdi Kalay, "Öğrenci olmasam kim bilir ne kadar ücret vereceğim? Sürekli zam geliyor ama böyle olmamalı. Eskiden minibüse binerken 1 lira 75 kuruş veriyorduk. Şimdi ise 3 lira veriyoruz. Millet arabaya binmeyip yürümek zorunda kalıyor. Sadece toplu taşıma değil her şey pahalı. Enflasyon çıldırmış durumda." diye konuştu.

Akaryakıt fiyatlarının yüksek olduğunu hatırlatan Toprak isimli genç ise, her gün gelen zamlar ve hayat pahalılığı sebebiyle toplu taşımaya gelen zamma da şaşırmadığını söyledi.

Toplu ulaşım zammına İstanbul halkından tepki

"30 lira zam alıyoruz onu da arabaya veriyoruz"

Vatandaşlardan Sema Çakırel, "Çok fazla zam geldi ama para da yok. İnsanlar zorlanıyor. Tüm para zaten toplu taşımaya gidiyor. Maaşımıza da zam olması lazım. En az 4 bin lira olmalı. 3 kuruş paramız var o da arabaya gidiyor, yemeğe para kalmıyor. Kira, elektrik, su, çocuk var. Bence çok ağır bir zam geldi. Hiç kimse bundan memnun değil. Asgari ücret 2 bin 800 lira olmamalı. Sayın Erdoğan size sesleniyorum! Senden ricamız lütfen insanların maaşına zam yap. Emeklilere de zam yap. 30 lira zam alıyoruz onu da arabaya veriyoruz." şeklinde konuştu.

Toplu ulaşım zammına İstanbul halkından tepki

"Belediye geldiğinden beri sürekli zam yapıyor, başka bir şey yapmıyor." diyen Şuayip Tasar, belediyenin hizmetlerinden memnun olmadığını, yapmadığı şeyleri yapmış gibi göstererek algı oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Toplu ulaşım zammına İstanbul halkından tepki

Geçim sıkıntısının çok fazla olduğunu kaydeden vatandaşlardan Nuriye Çelik de şunları söyledi:

"Fiyatlar biraz uygun olmalı. Fakir fukara perişan oldu. Çocuklar işsiz, kira vermek çok zor. Faturalar çok fazla geliyor. Geçim çok zor, Allah yardımcımız olsun." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55