,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Toplu sözleşme rakamları pazartesi günü açıklanacak

Toplu sözleşme rakamları pazartesi günü açıklanacak
Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Dobruca Sosyal Tesislerinde, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, kamu işçileri için toplu sözleşme rakamlarının pazartesi günü açıklanacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, kamu işçileri için toplu sözleşme rakamlarının pazartesi günü açıklanacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müzezzinoğlu, kamuda çalışan işçilerin toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "İnşallah Pazartesi günü Sayın Başbakan'ımızın başkanlığında Türk-İş Başkanı'mız ve bizler, yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız.” dedi.

Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Dobruca Sosyal Tesislerinde, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İşçilerin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi, mümkünse enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılama gayreti içinde olduklarını söyleyen Müezzinoğlu, "Sayın Başbakan'ımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. O da bu anlamda bizim yüzde 90'lara varan uzlaşımızı yüzde 100 noktasına taşıdı. İnşallah pazartesi günü saat 11.00'de Sayın Başbakan'ımızın başkanlığında Türk-İş Başkanı'mız ve bizler yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız." ifadelerini kullandı.

"Adı 'adalet yürüyüşü' ama ben niyetini de duruşunu da bir 'adalet yürüyüşü' olarak görmüyorum"

Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması nedeniyle başlattığı yürüyüşü de eleştirerek, "Bir defa adı 'adalet yürüyüşü' ama ben niyetini de duruşunu da bir 'adalet yürüyüşü' olarak görmüyorum. Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugüne kadar adalet adına, milletin vicdanı adına, milletin hak, hukukunun korunması adına, demokrasinin hak, hukuku adına yürümesi gereken çok yollar vardı. Bunların hepsinde nasıl negatif durduysa, nasıl karşı durduysa, nasıl çekimser durduysa bugün de olağanüstü fırtınalardan geçen bir ülkeyi ki 15 Temmuz 2016'nın henüz daha birinci yılını doldurmadık. Türkiye yeniden istikrarını, yeniden güvenini, yeniden büyümesini, çalışma hayatını ilgilendiren bölümlerde dinamiklerini yeniden yakalama sürecinde, yine istikrarı bozma, ülkede huzursuzluğa vesile olacak bir anlayışı adalet kelimesi arkasına gizleyerek yapılmaya çalışılmasını açıkçası Cumhuriyet Halk Partili taban, kitle de sahiplenmedi ama üst yönetim ne hikmetse tabanından kopuk olarak devam ediyor. Bir süre daha devam edebilir. Bir süre sonra bu tarzda sona erer." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55