,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Togg CEO'su Karakaş'tan "fiyat" sorularına cevap

Togg CEO'su Karakaş'tan "fiyat" sorularına cevap
Togg CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin olası fiyatlarına ilişkin, "Günümüz dünyasında hiçbir profesyonel şirket, 5 ay sonrası, 6 ay sonrası için bir fiyat açıklamaz, açıklayamaz. Yani profesyonellikle bağdaşmaz." dedi.

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Togg’un üretileceği 6 rengin isimlerini özellikle seçtiklerini belirten Karakaş, "Renklerimizle tüm Türkiye'mizi kucaklıyoruz. Seçimlerin özellikle üzerinde uzun bir çaba sarf ettik ki, sadece bir rengi değil ülkemizi de temsil edebilsin diye. Dış dünyada belki bir Kapadokya kadar Pamukkale kadar tanınmayan bir Kula'nın ve öbür taraftan Oltu'nun tüm dünyaya tanınması için. Gemlik’in keza öyle." dedi.

Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin, herkesin hayatının bir parçası olacağını söyleyen Karakaş, "akıllı cihaz" olarak nitelendirdiği yerli otomobilin, hayatın bir parçası olacağını ifade etti.

Karakaş, şöyle devam etti:

Yani evimizde, ofisimizde neler yapabiliyor isek biz bunu akıllı cihazımız içerisinde de yapabiliyor olacağız. Örneğin; eğer oturma odanızda siz alışveriş yapmak isterseniz alışverişi yaparsınız. Bu alışverişi ödemek isterseniz o ödemeleri yapabilirsiniz. Bunun haricinde bir seyahat planlamak isterseniz, bir yerleri gezip görürken yanında her türlü şarj imkanları da planlamak isterseniz bunları yapabilirsiniz. Eğlenmek isterseniz, bunları yapabilirsiniz. Eğlenirken, para kazanmak isterseniz bunları da yapabilirsiniz. Dolayısıyla bizim yaşam alanı olarak tanımladığımız, üçüncü yaşam alanı olarak tanımladığımız evimizden sonra, ofisimizden sonra bu yaşam alanını bize akıllı cihazın içerisine getirecek her türlü iş birliklerini adım adım örüyoruz arkadaşlar ve şu ana kadar da yine ticari sır olmaktan çıkanları, anlaşmaları sizlerle paylaşıyoruz."


Togg’un kapasitesi ve merak edilen fiyatı ile ilgili soruları da yanıtlayan Karakaş, "15 senelik bir projeden bahsediyoruz. Biz 15 senelik projeyi hayata geçirirken adım adım iki aşamada kapasitelerimizi kurguluyoruz. Yani şu an kurduğumuz kapasite 100 bin adet için 1 yıllık kapasite ve bu yıl kapasiteyi tabii ki öğrenerek ve gelişerek çıkıyorsunuz. Bugünden yarına, haftaya salıya buna çıkmak mümkün değil. Teknik olarak da mümkün değil. Dolayısıyla biz dünyada oyunun kuralları neyse, profesyonellik neyi gerektiriyorsa ve hiçbir zaman kalitemizden ödün vermemek üzere adım adım geliyoruz. Fiyatlar belli değil. Şimdi şöyle düşünün; bakın günümüz dünyasında hiçbir profesyonel şirket, 5 ay sonrası, 6 ay sonrası için bir fiyat açıklamaz, açıklayamaz. Yani profesyonellikle bağdaşmaz. Öbür taraftan baktığınız zaman yani bizim en azından birinci çeyreğin sonunda trafiğe çıkacağımız dediğimiz dönemler için de biz küresel boyutta rekabet edebileceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla biz eğer buna inanıyorsak, konumlandırmamızı, fiyat konumlandırmamızı, sadece teknoloji ve segment olarak değil, buna göre hazırlıyorsak burada sizlerin de endişesi olmaması gerekir." diye konuştu. 

Karakaş, Togg'un yola çıkacağı tarih olarak 2023’ün Mart ayı belirlendiğini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55