,
  • BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

TİSK’ten Asgari Ücret Uyarısı

TİSK’ten Asgari Ücret Uyarısı
TİSK, "Asgari ücret tespit çalışmalarında işsizlik oranları, verimlilik artışı, küresel, ekonomik ve siyasi gelişmeler, ekonomik riskler ve rekabet gücü dikkate alınmalı" açıklamasında bulundu.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen,önümüzdeki günlerde yapılacak asgari ücret tespit çalışmalarında enflasyonun tek belirleyici olmaması gerektiği yönünde uyarıda bulunurken, “İşsizlik oranları, verimlilik artışı, küresel, ekonomik ve siyasi gelişmeler, ekonomik riskler, rekabet gücü gibi belirleyici diğer değişkenler de dikkate alınmalıdır. Hükümet – işveren – işçi ilişkisindeki uyum ve çalışma barışı ekonomik gelişmelerde belirleyici etmenlerin başında yer almaktadır. Bu ilişki siyaset üstüdür” dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, seçim dönemlerinde asgari ücretin siyasi polemikler üzerinden gündeme gelmesinin doğru olmadığını belirtti. 2016 yılındaki yüzde 30’luk asgari ücret artışının etkilerinin işletme dengeleri üzerindeki etkisinin halen devam ettiğini ve asgari ücretin son iki yılda toplamda %48 arttığını hatırlatan Kudret Önen, asgari ücret seviyesinin Ülkemizin rekabet gücü açısından da değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen; “Dünyada ve bölgemizde yaşanan bu çalkantılı dönemde temel hedefimiz küresel ekonomideki olumsuz gelişmelerin Ülkemize etkilerinin önüne geçecek zemini hazırlamaktır. Hükümetimizce bugüne kadar verilen kapsamlı istihdam teşvikleri bu hedefimize güçlü bir temel oluşturmuş ve mevcut istihdamın korunmasının can suyu olmuştur. Ülke gerçekleri ve çevremizdeki jeopolitik çalkantılara rağmen Ülkemizin büyümesi için işveren-işçi olarak uzlaşmacı bir süreci yakalamış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılacak 2018 yılı asgari ücret tespit çalışmalarında enflasyon tek belirleyici olmamalı, işsizlik oranları, verimlilik artışı, küresel, ekonomik ve siyasi gelişmeler, ekonomik riskler, rekabet gücü gibi belirleyici diğer değişkenler de dikkate alınmalıdır” diye konuştu.

 

Ekonominin dinamiklerine ilişkin objektif ve sorumlu tutumu sürdürme ilkesi ile hareket ettiklerini belirten Önen, asgari ücretin siyasetin konusu yapılmaması gerektiğine inandıklarını söyledi. Hükümet-işveren-işçi ilişkisindeki uyumun, çalışma barışının, ekonomik gelişmelerdeki belirleyici etmenlerin başında olduğunu vurgulayan Önen “Ülkemizin rekabet gücünü zedeleyebilecek etkenlerin yerine, hep birlikte geleceğe odaklanmalıyız” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55