,
  • BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

TİSK KSS Ödüllerine başvuru için geri sayım başladı

TİSK KSS Ödüllerine başvuru için geri sayım başladı
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde 7 ayrı kategoride 14 şirkete ödül verilecek.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) geleneksel olarak sürdürdüğü "Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri" 2016 yarışmasında başvurular 28 Ekim 2016’da sona eriyor. Yarışmanın amacı, kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) alanında farkındalığı artırmak ve şirketleri teşvik etmek.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu, TİSK’in bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği KSS Ödülleri’yle bu alandaki çalışmaların yaygınlaşmasına destek olmak istediklerini söyledi. Kurumsal Sosyal Sorumluluk çalışmalarının toplumsal fayda yanında gerek çalışan, gerek müşteri memnuniyetini artırıcı bir etkisi olduğunu ifade eden Eyüboğlu, 21. yüzyılda kurumsal itibarın geçmiş yüzyılda olduğu gibi karlılık, cirobüyüklüğü, vergi ve istihdamla özdeş olmadığına vurgu yaparak “Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 60 ülkede 30 bin kişiyle yapılanaraştırmaya göre çalışanların yüzde 67'si kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde yer alan şirketlerde çalışmak istiyor. Tüketicilerin yüzde 55'i kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde aktif olan şirketlerin ürünleri için daha fazla bedel ödemeye hazır. Yine tüketicilerin yüzde 52'si satın aldıkları ürünün çevreye etkisine de dikkat ediyor. Artık ticari faaliyetin verimlilik ve başarısında kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları bileşenler arasında bulunuyor” dedi.

Eyüboğlu,her ödül kategorisinde hem KOBİ, hem büyük ölçekli şirketiderecelendirmeye tabi tutup iki birinci seçerek Türkiye’de olabildiğince çok şirketi kurumsal sosyal sorumluluk konusunda çalışmaya yönlendirmek istediklerini belirterek Türkiye’deki tüm şirketleri projeleriyle yarışmada yer almaya davet etti.

Toplumsal sorunlara çözüm sağlayan projeler için Büyük Ödül ile Küresel İşbaşında EğitimTürkiye Ağı (GAN TÜRKİYE) Özel Ödülü verilecek olan TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde; kapsayıcılık, etkililik, iyi uygulama, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik dallarında da biri KOBİ, diğeri büyük şirket olmak üzere 2'şer şirket ödül alacak.

7 kategoride 14 ödül verilecek

TİSK KSS yarışması kapsamında; Büyük Ödül ve GAN Türkiye Özel Ödülü dahil, her kategoride biri büyük ölçekli, diğeri KOBİ olmak üzere 2'şer şirket olmak üzere toplam 14 şirkete ödül verilecek. TİSK'in KSS yarışması Büyük Ödülü, değerlendirmede en yüksek puanı alan bir KOBİ ve bir büyük şirkete verilecek. Bu kategoride, bir toplumsal soruna yönelik yenilikçi çözüm içeren etkili bir projenin farklı paydaşları ile işbirliği içinde iyi bir uygulama ile yaygınlaşarak sürdürülmesi sürecini gerçekleştiren projeler ödüllendirilecek.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55