,
  • BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

TIR şoförleri: “Vergilerimizi ödeyemiyoruz perişan haldeyiz”

TIR şoförleri: “Vergilerimizi ödeyemiyoruz perişan haldeyiz”
Türkiye’den Irak Kürdistan Bölgesinin Erbil şehrine nakliye işleri yapan TIR şoförleri işsizlikten dert yanıyorlar. Nakliye bedellerinin çok düşük olduğunu söyleyen şoförler, kazançlarının, masrafları karşılamadığını sözlerine eklediler.

Türkiye’den Irak Kürdistan Bölgesine nakliye işleri yapan TIR şoförleri, vergilerini dahi ödeyemediklerini belirterek, perişan halde olduklarını söylediler.

Araçlarının vergisini dahi ödeyemediklerini belirten şoförler, çocuklarının rızkını temin edemediklerini söylediler.

Son kararname ile kaçakçılığın ‘’Terör Suçu’ olarak kabul edilmesi nedeniyle şoförlerin yarısının sabıkalı duruma düştüğünü belirten şoförler, bu duruma tepki göstererek kendilerine yardımcı olunması talebinde bulundular.

“Zararına çalışıyoruz”

Taksit ve vergilerini ödemekte zorluk çektiklerini belirten TIR şoförü İskân Benek, nakliye sektörünün dibe vurduğunu söyledi.

Benek, ‘’Yemin ederim zararına çalışıyoruz. Çok mağdur durumdayız. Vergilerimizi ödeyemiyoruz. Bir şey de kazanmıyoruz. Nakliye işinden hiç memnun değiliz. Yetkililer el atsalar çok iyi olur. Kiralar sıfır, dibe vurmuş. 2 bin kilometre yol gidiyorsun, sadece yakıt parasını veriyorlar. Biz taksitlerimizi ödeyemiyoruz. Şu an çok mağdur durumdayız. Bu gidişle arabaları satmak zorunda kalacağız.  Çocuklarımıza ekmek götüremiyoruz. Taksitlerimizi dahi ödeyemiyoruz. Bir şeyler kazanamayınca da mecburen her gittiğimizde 2-3 karton sigara getiriyoruz. 2-3 karton sigarayı da sabıkamızı işliyorlar. Bunu da terör suçu sayıyorlar. Yani anlayacağınız çok zor durumdayız.’’ ifadelerini kullandı

“Çok mağdur oluyoruz”

Perişan halde olduklarını belirten TIR şoförlerinden Mehmet Bulduk ise Habur Sınır Kapısında çalıştıklarını belirterek, “Erbil’den İskenderun’a kiramız 400 dolardır. Bize bir şey kalmıyor. İş imkânımız da yok. Ayda bir sefer ya yapıyor ya yapmıyoruz. Çok mağdur oluyoruz. Yıllık arabanın kaskosudur, sigortasıdır, vergisidir... Araba kendisine bakamıyor, bize nasıl baksın. Biz çok perişan oluyoruz.’’

‘’Taşıt pullarımızı ve vergimizi ödeyemiyoruz!’’

Şoför olarak hiçbir şey kazanamadıklarını belirten şoförlerden Nurettin Demir, “TIR şoförüyüm. Irak’a çalışıyorum. Bedava gidip geliyoruz. Burada ekonomik sıkıntı var. Hem Irak’ta hem de Türkiye’de çile çekiyoruz. Hiçbir şoförün değeri yok. Dünya, şoförün sırtından kazanıyor ama şoförün kazandığı hiçbir şey yok. Sıkıntılar içindeyiz. Taşıt pullarımızı ödeyemiyoruz. Vergimizi doğru dürüst ödeyemiyoruz.’’ dedi 

“5-6 karton sigara getirmek suç sayılıyor”

5 karton sigara getiren şoförün ‘’terör suçu’’ ile yaftalandığını ve sabıkalı hale getirildiğini belirten Yusuf İlmek, “5-6 karton sigara getirmek suç sayılıyor. Bundan dolayı birkaç arkadaşım 5 karton sigaradan dolayı sabıkalı oldu. Şimdi herhangi bir resmi işte çalışamıyor. Yarın bir çocuğu okusa bir görev alamayacak, düşünebiliyor musunuz.”  ifadelerini kullandı.

TIR şoförlerinden Mustafa Tokay ise çok sorunları olduğunu belirterek, “Vallahi geçinemiyoruz. Vallahi çok zor durumdayız. Durumumuz hiç iyi değil.’’ dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55