,
  • BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

TİMAV'dan Zeytin Dalı Harekâtı'na destek

TİMAV'dan Zeytin Dalı Harekâtı'na destek
TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz: TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nın bölgemiz, ülkemiz ve insanlık adına hayırlı olması temennisinde bulundu.

TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz, TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili açıklama yaptı.

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Suriye sınırımız için tehdit oluşturan PKK/YPG, DAEŞ gibi terör unsurlarının bitirilmesine yönelik olarak başlatılmış olan Zeytin Dalı Harekâtı’nın bölgemiz, ülkemiz ve insanlık adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

İlgili kişi ve kurumlar tarafından da altı kalın çizgilerle çizilerek belirtildiği üzere bu operasyon, bölge halklarının söz konusu terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtarılması ve sınır güvenliğimizi temin etmek amacına matuftur. Söz konusu terör örgütleri, arkalarına ABD’nin de desteğini alarak terör işbirliklerini gün geçtikçe daha da derinleştirmektedirler. Bölgede istikrar ve huzur adası olarak yerini ve gücünü tahkim eden Türkiye’nin, terör örgütleri ve işbirlikçilerine yönelik ciddi bir tehdit oluşturmakta olduğunu Zeytin Dalı Harekâtı da bir kez daha göstermektedir.

 

Harekatın İsmi, Amacını İfade Etmektedir

Harekâta verilen “Zeytin Dalı” ismi, devletimizin kararlığını ve amacını en güzel şekilde ifade etmektedir. Yeryüzüne adaleti hâkim kılmak arzusu ve ulvi gayesiyle yola çıkmış bulunan bir millet ve bu milletin adını peygamberden alan ordusunu durdurmaya ve bu yüce gayeyi engellemeye hiçbir beşer güç yetiremeyecektir. Milletimizin ve devletimizin yeri daima adalet ve hakikat olacaktır. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in sözüne atıfla ifade edecek olursak, insanlığa adaletten başka bir borcumuz yoktur.

 

Bölgede devam eden ve yeni başlatılan operasyonların geniş bir toplumsal destek bulmuş olması da ayrıca takdire şayan ve calib-i dikkattir. Bu konuda dualarımızla olduğu gibi, maddi ve manevi her türlü desteğimizle ordumuzun ve devletimizin yanında ve hizmetinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Milletçe Birlik Olma Zamanı

Bölgede sivil halkın hedef alındığına dair yürütülen kirli algı operasyonlarına halkımızın prim vermeyeceğine olan inancımızı da yinelemek isterim. Bu süreçte şeffaf, barış ve huzur eksenli, işgal değil gönülleri fetih eksenli yürütülen bu harekâtın tüm dünyada doğru anlaşılabilmesi ve bilgi servislerinin doğru kanallardan iletilebilmesi için sosyal, kültürel, dini, siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakarak milletçe elbirliğiyle hareket etmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Milletimizin bu konuda tarihi tecrübe ve referansları da dikkate alındığında bu süreçten de bölge halkları, milletimiz, devletimiz, ümmetimiz ve insanlık adına azami faydalar elde edileceğini düşünüyorum.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55