,
  • BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

TİM, marka gururlarını Türkiye için buluşturuyor

TİM, marka gururlarını Türkiye için buluşturuyor
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda Türk firmalarının küresel markalaşma yolunda atacağı adımları "Marka Türkiye" konferansında ele alacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda Türk firmalarının küresel marka olma yolunda atacağı adımları Marka Türkiye etkinliği ile hızlandıracak. Ekonomi Bakanlığınca TİM’in organizasyonu ile düzenlenecek Marka Türkiye, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek etkinliğe, Hindistan’da yaşanan krizin izlerini silmek üzere 2014 yılından bu yana ülkeyi dünyaya tanıtan başarılı reklam kampanyası Make in India’nın yaratıcısı ve ülkenin turizmine yüzde 16’lık bir artış sağlayan Incredible India kampanyasının baş direktörü V. Sunil, dünyanın önde gelen bağımsız marka değerleme-danışmanlık şirketi Brand Finance’in CEO’su David Haigh ve marka ajansı Saffron Brand Consultants Global CEO’su Jacob Benbunan gibi isimler katılarak Türkiye markasının bütün detaylarını ele alacak.

Etkinliğe ayrıca Çocuklar Duymasın gibi ünlü dizilerin yapımcısı ve Televizyon ve Sinemacı Filmi Yapımcıları Derneği (TESİYAP) Başkanı Birol Güven ile Nielsen Türkiye Pazarlama Etkinliği Direktörü Erdem Tolon gibi isimler de katılarak konuşmaları ile sürece ışık tutacak. Bunun yanında Türkiye Markası Elçileri, Yabancı Dostlarımızın Gözünden Dilinden Kalbinden Türkiye, Marka Kliniği, Sporda Markalaşma, Destinasyon Markalaşması, Marka Maratonu Finali, Ekrandan Doğan Markalar ve TV Habercisi-Yazar Ali Kırca’nın moderatörlüğünü yapacağı “Marka Meydanı başlıklı panellerde de Türkiye markası irdelenecek.

Uzmanlar ile ortak akıl geliştirmek istiyoruz

Dünya ile yarışmak için öncelikle ülke olarak marka olunması gerektiğine dikkat çeken TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Tıpkı Turkey Discover the Potential atılımının hedeflediği gibi, Türkiye ve marka kelimelerinin birleşiminde herhangi bir eklemeye ihtiyaç yok. Markalaşma yolunda Türkiye'ye ilham verecek kıvılcım, bizzat bu ülkenin içindedir. Kültürel mirası, çok sesliliği, yükselen ekonomisi ve genç nüfusuyla Türkiye'nin global marka evreni ile kendine özgü bir şekilde buluşma zamanı geldi” dedi.

TİM Başkanı, ihracatın tüm paydaşları arasında bir marka kültürü yaratmak istediklerini belirterek “Türkiye'yi, Türkiye'nin markalarını, marka olmaya aday ürünlerini ve şirketlerini dünyaya nasıl anlatırız, dünyada nasıl markalaşırız, anlattıklarımızın sonuçlarını nasıl ölçeriz gibi konuları ihracatçılarımız ve konunun uzmanları ile paylaşmak, bu yönde bir ortak akıl geliştirmek istiyoruz. Diğer marka etkinliklerinden farkımız ise, daha önce yaptığımız çeşitli etkinlikler sayesinde bizim önemli bir kesişme noktası olmamız ve paydaşların tamamını aynı platformda bir araya getirebilme gayretimizdir” diye konuştu.

“Dönüşüme güç katacak kavram; markalaşma”

Türkiye’nin dünyaya kattığı değeri daha da artıran bir ülke olma sürecindeki büyük ve güçlü yürüyüşüne katkıda bulunmak için yola çıktıklarını, 2023 hedeflerinin bu sözlerinin ilk durağı olduğunu ifade eden Büyükekşi, hedeflerine ulaşmak için oluşturdukları Strateji Belgesinin ne yapılması gerektiğini net bir şekilde ortaya koyduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Bunlar; araştırmak, geliştirmek, tasarlamak ve üretmek. Her daim inovatif olmak ve küresel seviyede markalaşmak. Peki biz neden bunca başarılı marka konferansı varken bir yenisini yapma gereği ve ihtiyacı duyuyoruz? İhracat ailesi olarak yıllardır faaliyetlerimizi sürdürürken kendimizi dönüştürmeye ve dönüşüm için paydaşlarımıza ilham vermeye önem veriyoruz. Dönüşüme güç katacak kavramlara yatırım yapıyoruz. Markalaşma da bu kavramların başında geliyor.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55