,
  • BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

TİKA Gazze’de inşa edilen 320 adet konutu teslim etti

TİKA Gazze’de inşa edilen 320 adet konutu teslim etti
TİKA ile Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı arasında Gazze’de inşası tamamlanan konutların devir teslimine ilişkin protokol imzalandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkalığı (TİKA) ile Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı arasında TİKA tarafından Gazze’de inşası tamamlanan Türk Konutları’nın devir teslimine ilişkin protokol, TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz ve Filistin Devleti Bayındırlık ve İskan Bakanı Müfid El Haseyne tarafından Filistin’in Ramallah şehrinde imzalandı.

İmzalanan protokol ile TİKA tarafından Gazze’de inşa edilen 320 adet konut, 2014 yılındaki Gazze savaşı sırasında evlerini kaybeden ihtiyaç sahibi Gazzeli ailelere teslim edilmek üzere Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığına devredilmiş oldu. Tören sırasında TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, proje ile ilgili işbirlikleri dolayısıyla Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığına teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkının, Filistin’in meşru otoriteleri ile işbirliği içerisinde, Filistin’in özgür, bağımsız ve egemen bir devlet olması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Filistin Bayındırlık ve İskân Bakanı Müfid El Haseyne ise Türkiye halkı ve Cumhurbaşkanı ile TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve TİKA Filistin Koordinatörlüğüne, Filistin’e verdikleri destek için teşekkür ederek, kış mevsimi başlamadan projenin tamamlanması ve ihtiyaç sahibi Gazzelilerin evlerine kavuşacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bakan Haseyne,  projeden yararlanacak kişilerin, 2014 yılında Gazze’deki savaşta evlerini kaybeden Gazzeliler arasında çekilen kura ile belirlendiğinin altını çizdi.  

TİKA tarafından 2016 yılında inşasına başlanan, Gazze Şeridi’nin Al-Wusta bölgesinde yer alan toplu konut projesi toplamda 20 dönümlük bir alan üzerine yerleşmiştir. Proje 20 bloktan oluşmakta ve her bir blokta 16 daire bulunmaktadır. Her biri 100m2 büyüklüğünde 320 dairenin yer aldığı projeden yaklaşık 2.250 Gazzeli faydalanacak.

Proje, TİKA ile Filistin Birlik Hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanlığı işbirliği ile yürütülmüş olup yine aynı Bakanlığın işbirliği ile daireler ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55