,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2475.435
  • Dolar 32.4406
  • Euro 34.7097
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Ticaret Bakan Pekcan, teknoloji ihraçatlarının birlik başkanlarıyla görüştü

Ticaret Bakan Pekcan, teknoloji ihraçatlarının birlik başkanlarıyla görüştü
​Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan makina, otomotiv, elektronik, elektrik, savunma, iklimlendirme, gemi ve yat sektörlerinin ihracatçı birlik başkanları ile videokonferans yoluyla görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

Gerçekleştirilen toplantıda, Coronavirus (Covid-19) salgının sektörler üzerinde etkileri, sektörün görüş ve önerileri ele alındı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgını sebebiyle sıkıntılı günler yaşandığını dile getiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sürekli sektörlerle irtibata geçildiğini ve sektörlerin taleplerini günü gününe takip ettiklerini belirtti.

"Martta 13.4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik"

Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı sitesinden bilgilendirme yapan Pekcan, İhracatta 2019 yılını yüzde 2.2 artış ile dünyada ihracatı en çok artan 7'nci ülke konumunda kapattıklarına dikkat çekti.

Bakan Pekcan, "Ocak-şubat döneminde artış yüzde 4’ün üzerindeydi. Mart ayında pandeminin etkisiyle yüzde 17.8 düşüş görüldü ancak böyle bir dönemde 13.4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek de büyük başarı." dedi.

"Yol haritamızı ve acil eylem planlarımızı oluşturmamız gerekiyor"

Ticaret müşavirleri ile bölgesel olarak sürekli görüşmeler yaptıklarını ifade eden Pekcan, "Yaptığımız görüşmelerden aldığımız bilgi, Singapur, Güney Kore ve Çin gibi ülkelerin artık pandeminin olumsuz etkisinden çıkarak toparlandığı yönünde. Biz ihracatımızın yüzde 55’ini Avrupa kıtasına yapıyoruz ancak Avrupa toparlanana kadar, bu ülkelere odaklanarak ihracatımızı nasıl arttırabiliriz, neler yapabiliriz bunun üzerinde çalışmalıyız. Bu doğrultuda sektörle müşterek çalışmalarımız son derece önem taşıyor. Almanya, Avusturya gibi ülkeler de artık ekonomiyi canlandırmak üzere harekete geçtiler. Bizler de sektörlerimizle beraber nasıl hızlı bir trend ile tekrar ihracat artışına gireriz, neler yapmamız lazım, bu konular üzerine odaklanmalıyız. Bu süreçte ihracatçı sektörlerimizle tam bir koordinasyon içerisinde eylemlerimizi yürütmemiz, yol haritamızı ve acil eylem planlarımızı

Öte yandan, sanal fuarlar ve sanal ticaret heyetlerini aktifleştirme yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Pekcan, bu süreçte tüm ihracatçılar ve sektör temsilcileriyle bir araya geleceklerini, İnşallah, el birliği ile bugünleri atlatarak bir an önce refaha erişecekleri temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55