,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Tezcan: “Uyuşturucu insanlığı yakından ilgilendiren bir beyin hastalığıdır”

Tezcan: “Uyuşturucu insanlığı yakından ilgilendiren bir beyin hastalığıdır”
Uyuşturucu madde bağımlılığının nedenlerinin ve alınacak tedbirlerin tespit edilmesi için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Gaziantep’te toplandı.

TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanvekili Tezcan, uyuşturucunun sadece bir ailenin sorunu olmadığını, bir devleti ve tüm insanlığı yakından ilgilendiren bir beyin hastalığı olduğunu vurguladı.

Komisyon üyeleriyle beraber Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret eden TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanvekili meclis-arastirma-komisyonu.jpg

meclis-arastirma-komisyonu-001.jpg, ziyarette yaptığı değerlendirmede komisyonun şimdiye kadar 900 toplantı gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin doğudan batıya uyuşturucu transferi noktasında kavşak haline geldiğini ifade eden Tezcan, “Uyuşturucu sadece bir ailenin sorunu değil, devleti ve bütün insanlığı yakından ilgilendiren bir beyin hastalığıdır. Komisyonumuz sadece uyuşturucu değil aynı zamanda internet ve teknoloji gibi diğer bağımlılık yapan konularda da çalışmalar ve araştırmalar yapmaktadır. Gençlerimizi ve neslimizi uyuşturucu ve diğer bağımlılıklardan korumaya çalışacağız. Türkiye bu noktada çok önemli bir ülke konumunda ve adeta kavşak bir ülke haline gelmiştir.” dedi.

Son yıllarda özellikle sentetik denilen bir takım uyuşturucu maddelerin çekirdeklerine farklı moleküler maddeler eklenerek yüzlerce yeni ürünün ortaya çıkarıldığını belirten Tezcan, “Bunlarla mücadele kolay değil, ancak birlik içerisinde bu sorunların üstesinden gelinebilir. Mücadele noktasında multidisipliner bir yapın oluşturarak çalışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Dünyada uyuşturucu maddeyle ilgili finansmanın 2016 yılı itibariyle 1,4 trilyon dolar civarında olduğunu söyleyen Tezcan, “Uyuşturucu, dünyada 3'üncü büyük finans kaynağıdır ve bununla mücadele çok önemli ve çok zordur.” dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise komisyonu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, komisyonun bugüne kadar yapmış olduğu değerlendirmeleri öğrenmek istediklerini ifade etti.

Gaziantep Valiliğindeki toplantıya; Vali Ali Yerlikaya, komisyon Başkanvekili ve Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ile komisyon üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55