,
  • BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Tevfik Aydın Saat “Saatlerce” Projesiyle 3. İstanbul Tasarım BİENALİ’nde

Tevfik Aydın Saat “Saatlerce” Projesiyle  3. İstanbul Tasarım BİENALİ’nde
3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında bu sene ilk defa düzenlenmeye başlanan Yaratıcı Mahalleler Programı’na; Tevfik Aydın Saat’in de kurucuları arasında olduğu 100 Yıllık Markalar Derneği’nden 10 üye katılım sağlıyor.

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali  "BİZ İNSAN MIYIZ? : Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl" başlığıyla, "İnsan"ın 200.000 yıl boyunca tasarımla kurduğu ilişkiyi, arkeolojiden son teknolojiye, tıptan mimarlığa, bilimden iletişime birçok farklı alanda inceleyen geniş ve ilgi çekici kapsamıyla geçtiğimiz hafta sonu başladı.

 

20 Kasım’a kadar ücretsiz olarak sürecek 3. İstanbul Tasarım Bienali’nde, 13 ülkeden tasarımcı, mimar, sanatçı, tarihçi, arkeolog, nörolog ve bilim insanının 70’in üzerindeki projesi; Karaköy'deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Studio-X Istanbul, DEPO, Bomontiada ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde sergileniyor.

 

Yaratıcı Mahalleler Programı ve 127 yıllık Tevfik Aydın Saat’ten  “Saatlerce” Projesi

Etkinlikleriyle kentin her köşesine yayılan 3. İstanbul Tasarım Bienali, sergilerin yanı sıra 4 hafta boyunca İstanbul genelinde farklı bölgelere yayılıyor. Özel projeler ve etkinliklerle gündelik hayatın da içine sızarak İstanbul’u bir tasarım kentine dönüştürüyor.

 

 

3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında bu sene ilk defa düzenlenmeye başlanan Yaratıcı Mahalleler Programı’na; Tevfik Aydın Saat’in de kurucuları arasında olduğu 100 Yıllık Markalar Derneği’nden 10 üye katılım sağlıyor. Levent Mahallesinde Kanyon AVM içinde yer alan mağazasında Tevfik Aydın Saat, dünyada ilklerden olan “Saatlerce” projesiyle, mekanik ve quartz kol saatleri, guguklu duvar saati ve dünyanın en meşhur kule saati Big Ben’in makine seslerinin oluşturduğu müzikal bir kompozisyonu görsel bir şov eşliğinde ekrana taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören, İstanbul’un farklı bölgelerindeki tasarım odaklı ofis, mağaza, atölye, imalathane ve mimari yapıların ziyaret edildiği Tasarım Rotaları, bu sene yeni eklenen rotalarla devam ediyor. Boğaziçi köylerinden kentin en eski zanaat alanlarına, Haliç kıyılarından Tarihi Yarımada ve diğer tarihi semtlere uzanan rotalara ek olarak, konunun uzmanları tarafından hazırlanan tematik rotalar, Tasarım Rotaları katılımcıları için özel olarak kurgulanacak. 1889 yılında kurulan, mekanik saat satış ve servisi alanında hatırı sayılır bir tecrübeye sahip Tevfik Aydın Saat de bu yıl saat tasarımının makine sesleriyle buluştuğu projesiyle Tasarım Rotalarında yerini aldı.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55