,
  • BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

TETSİAD: “Türkiye sağlıklı büyüme ve güvenli yatırım ortamı olma yolunda ilerlemeye devam edecektir!”

TETSİAD: “Türkiye sağlıklı büyüme ve güvenli yatırım ortamı olma yolunda ilerlemeye devam edecektir!”
Türkiye’nin ekonomi gündemine ilişkin açıklama yapan TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, “Türkiye sağlıklı büyüme ve güvenli yatırım ortamı olma yolunda ilerlemeye devam edecektir!” dedi.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın, Türkiye’nin ekonomi gündemine ilişkin açıklama yaptı.

Aydın açıklamasoında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye her küresel sorundan güçlenerek çıkmıştır. Cumhuriyet tarihimiz bunların örnekleri ile doludur. Geçtiğimiz asır özellikle ülkemize yönelik ambargo yaptırımları ve yaratılan krizlerde, ülkemizde devlet ve halk hep el ele vermiş, iş dünyası da ülkenin daha güçlü bir kapasiteyle üretime geçmesini sağlamıştır. Kriz sonraları sorun yaşanan alanlarda yapısal reformlar yapılmış, farklı sektörlerde dışa bağımlılık yerine yerli üretimle birlikte ihracat da hep artmıştır. Ülkemiz her ekonomik ve siyasi sorunun ardından küresel ekonomide hep bir adım daha ilerlemiştir.

Bugünlerde yaşanan ekonomik sorunların büyük bir ekonomik krize dönüşme ihtimalini düşünmeden, yine “nasıl daha güçleniriz” diyerek, mevcut durumu acilen analiz ederek yola koyulmamız gerekiyor.

Ülkenin en büyük ihracat girdisini sağlayan sektörlerden biri olan ev tekstili sektöründe, ekonomik süreklilik ve ihracatın yükselmesi için alınması gereken tüm önlem ve yapılması gereken uygulamaların yanında olduğumuzu, diğer tüm sektör dostlarımızla da paylaşmak isteriz.

Özellikle katma değerli ürün ve hizmetlerle,

Daha yüksek değerde ihracat geliri
Ülke imajının, ürünlerin kalitesi üzerinden tazelenmesi ve pozitife yöneltilmesi,
İnovatif ürünlerle küresel rekabette öne geçme
Özellikle ev tekstili gibi alanlarda tasarım ağırlıklı ürün geliştirme ile fiyattan çok estetik değeri öne çıkarma
Yerli hammadde üretimini destekleme
Devlet teşviklerinin doğrudan ürün araştırma, uygulama ve yurtdışı tanıtıma yönlendirilerek, kaynakların istikrarlı ve doğru kullanılması
Küresel oyuncularla ve ihracat yapılan ve yapılma potansiyeli olan ülkelerle yakın temasa geçilmesi
Bizlerle doğru ve sağlıklı iş yapmak isteyen yabancı yatırımcıları yanımıza çekmek için, açıklanan ekonomi yol haritasında, hukuktan hammadde üretimine, yatırımcının korunmasından insan haklarına kadar her alanda destek verilmesine ve yol haritasının geliştirilmesi yönünde hareket etmeye çaba göstereceğiz.

Hükümetimizin önümüzdeki dönemi planladığı ekonomi yol haritası hepimiz için büyük önem taşıyor. Türkiye’nin orta gelir tuzağında kalmamasının en önemli yolu ekonomik büyümenin yanı sıra her alanda yapısal reformlarla gelişmesidir. Bu alanlardan biri de bizlerin de içinde bulunduğu tasarıma dayalı alandır. Bu nedenle bizler, bu süreçte hem istihdamı korumalı, hem üniversitelerle işbirliğini arttırmalı, hem kaynakları doğru kullanmalı hem de ürün geliştirme ve estetik olarak tasarımda yeni adımlar atmalıyız.

Türkiye her sorunu birlik ve gelişme ile aşmıştır. Bu dönemi de yine aynı birlik ve yapısal gelişmelerle aşacak, hem içerde hem de küreselde barış ve dostluk adına, önemli ekonomik oyunculardan biri olmaya devam edecektir.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55