,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

TESSEP'ten pembe otobüs için imza kampanyası

TESSEP'ten pembe otobüs için imza kampanyası
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Van Koordinatörlüğü, kentte bayanlara has pembe otobüs uygulamasının hayata geçirilmesi için imza kampanyası başlattı.

​Tesettür Seferberliği Platformu Van Koordinatörlüğü, bayanlara yönelik pembe otobüsün hizmete girmesi için imza topluyor.

Van Beşyol Meydanında kurulan standa kadınların yanı sıra erkeklerin de destek verdiği görüldü.

Üniversite okuduğunu ve toplu taşıma araçlarında kadınların yaşadığı birçok sorunu gördüğünü söyleyen TESSEP üyesi Sevda Çetiz, bu sorunların ortadan kalkması için pembe otobüs uygulamasının faaliyete geçmesini istedi.

"Rahat bir yolculuk etmek için pembe otobüslerin Van’da faaliyete geçmelerini istiyoruz"

Başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları imzaları Valiliğe teslim edeceklerini söyleyen Çetiz, "Van Valiliği inşallah pembe otobüsleri faaliyete geçirecektir. Bununla inşallah annelerimiz olsun, biz olalım rahat bir yolculuk yapabileceğiz. Derslerimiz geç bittiğinde eve gitmek için araca bineceğimiz zaman bakıyoruz ki, arabada erkek olduğunda bir çekinme oluyor, bayan olmadığı zaman binmek istemiyoruz. Biz bunun önüne geçmek, rahat bir yolculuk etmek için pembe otobüslerin Van’da faaliyete geçmelerini istiyoruz. Bu konuda herkesin desteğini beklemekteyiz. TESSEP olarak buradan bayan kardeşlerimize sesleniyoruz: Bu çalışmaya destek olsunlar, yakın oldukları stantlara gidip imza atsınlar. Bu işi küçümseyip kulak ardı etmememiz gerek. Pembe otobüs bizim en doğal ve geç kalınmış hakkımızdır." dedi.

İmza kampanyasına HÜDA PAR Van il Gençlik Kolları ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kitap ve Gençlik Topluluğu da destek verdi.

HÜDA PAR Van İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Arslan, toplu taşıma araçlarında kadınların tacize maruz kalabildiğini belirterek, bu tür sorunların önüne geçmek için pembe otobüs uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

"Özgürlük alanlarından bir tanesi de bayanların huzurlu bir şekilde yolculuk etmesidir"

Kadın haklarını savunan dernekleri bu çalışmaya destek vermeye çağıran Arslan, "Kadın hakları sadece onları her türlü işe sokmak ya da onların özgürlük alanlarını genişletmek değildir. Özgürlük alanlarından bir tanesi de bayanların huzurlu bir şekilde yolculuk etmesidir." ifadelerini kullandı.

YYÜ Kitap ve Gençlik Topluluğu Başkanı Ünal Tasan ise "Servisler yol boyu yolcu aldıkları için bayan erkek iç içe giriyor. Bu durumdan çok rahatsız olan bayan kardeşlerimiz oluyor ve yine bu sorun yüzünden okul hayatını bırakan bacılarımız oluyor. Herkes eşinin, kardeşinin, annesinin daha ferah ve rahat bir yolculuk etmesi için bu çalışmaya destek vermeli." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55