,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

TESSEP "Evlilik Okulu" projesini hayata geçiriyor

TESSEP "Evlilik Okulu" projesini hayata geçiriyor
TESSEP İstanbul temsilciliği, İslami evliliğin nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği, evliliğin yürütülebilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar ve boşanma oranlarının önüne geçmek için 6 hafta sürecek olan "Evlilik Okulu" seminerlerini başlatıyor.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) toplumda evlilik konusunda yaşanan sıkıntılara temas etmek ve sorunlara çözüm önerisi sunmak adına "Evlilik Okulu" adı altında bir seminer dizisi başlatıyor.

Son dönemde yapılan araştırma sonucunda açıklanan verilere göre toplumda boşanmaların ciddi derecede artış gösterdiği belirlendi. Maddi ve manevi boşluk içerisine giren gençlerin aile içerisinde yaşanan sorunları büyütmesiyle birlikte ortaya çıkan başka sorunlarla birlikte işin içerisinden çıkamayan gençler çareyi boşanmakta buluyor.

İlk seminerin 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşeceği "Evlilik Okulu" projesi hakkında bilgi veren TESSEP İstanbul Dönem Sözcüsü Rumeysa Demir, hayata geçirecekleri proje ile hedeflerinin yaşanan boşanma oranlarının önüne geçmek olduğunu söyledi.

Demir, "TESSEP olarak şimdiye kadar gençlerle, çocuklarla, üniversite öğrencileriyle manevi, ahlaki ibadi konularda seminerlerimiz oldu. Bununla birlikte İslami evlilik nasıl yapılır, bunu sürdürmenin yolları nelerdir? Bunun anlatılmasının bir ihtiyaç olduğunu bilerek böyle bir projeye imza attık. Gençlerimiz, nişanlıları, evlilik yaşında olanları ve yeni evli olan bütün gençleri davet ettik. "dedi.

"Amacımız gençlere ulaşmak ve boşanma oranlarını azaltmaya çalışmaktır"

Programda İslami evliliğin nasıl olması ve yürütülmesi gerektiği, yaşanan sorunlarla nasıl başa çıkılacağı ile ilgili seminerlerin verileceğini belirten Demir, "Bu seminerler için psikologlar, sosyologlar ve yazarlarımız gelip eğitim verecekler. Her haftaya özel bir-iki yazar katılacak. Burada sorun ve sorulara hem detaylı cevap verilecek hem de sorunlar üzerine konuşulacak. Bununla birlikte 6 hafta süren eğitime katılım sağlayanlara eğitimin sonunda sertifika verilecek. Evlilik okulu adı altında düzenleyeceğimiz bu programın faydalı olacağını düşünüyoruz. Amacımız gençlere ulaşmak ve boşanma oranlarını çevremizde bir nebze olsun azaltmaya çalışmaktır. İnşallah güzel bir program olacak. Programa katılmak isteyen, böyle bir ihtiyacı olduğunu düşünen bütün gençleri davet ediyoruz. TESSEP İstanbul olarak böyle bir çalışmayı başlattık. İnşallah diğer illerimizde, ilçelerimizde de bu çalışmalar devam edecek. Çünkü talep ve güzel dönüşlerin olduğunu gördük." şeklinde konuştu.

"Kanunlar aileyi parçalamak üzerine kurulmuş"

Kanunların adil olmadığını vurgulayan Demir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Toplumda aile kavramının diri tutulması için çalışılmıyor. Maalesef ki Anayasa politikalarını aileyi yıkmak, dağıtmak ve parçalamak üzerine düzenliyor. Sadece kadının yanında durup erkeği ezen ya da erkeğin yanında durup kadını ezen politikalar yürütülüyor. Böylece kadın ve erkeğin beraberliğini unutturup sadece birey olarak yaşam sunuluyor. Bizde bunun doğru olmadığını, ancak bir araya gelince aile olunabileceğini, bu boşluğun manevi olarak aile ile doldurulabileceğini, Müslüman bir bayanın aileyi koruması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu hedefliyoruz ve inşallah bu hedef doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz."

Demir, son olarak programa katılım sağlamak isteyenlerin resmi twitter hesabı üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini söyledi. (İLKHA)

tessep-evlilik-okulu.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55