,
  • BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Teslim olmak isteyen gruba başka grup ateş açtı

Teslim olmak isteyen gruba başka grup ateş açtı
Askeri yetkililer, Hozat ve Çemişgezek ilçeleri arasında yer alan Aliboğazı bölgesinde bugün sabah yaşanan ve 1'i ölü, 1'i yaralı ve 7 PKK'lının da teslim olduğu operasyon ile ilgili ilginç bir bilgi paylaştı.

Tunceli'nin Pülümür, Hozat ve Çemizgezek ilçeleri kırsalında, terör örgütü PKK'ya yönelik dün akşam saatlerinde düzenlenen hava harekatında 7 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, bugün saat 11.00 sıralarında Aliboğazı bölgesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. PKK'lı 1 teröristin ölü, 1 teröristin yaralı ele geçirildiği çatışmada 7 PKK'lı da yakalandı. Böylece iki gün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16'yı buldu.
Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle:
 
"Tunceli Aliboğazı Bölgesinde BTÖne yönelik 27 Nisan 2017 tarihinde başlatılan operasyonda; saat 11.00 sıralarında Aliboğazı grubuna mensup bir grup terörist ile sıcak temas sağlanmıştır. Temas sonucu (1) terörist ölü olarak,  (1) terörist ağır yaralı, olarak ele geçirilmiş, (7) terörist ise teslim olmuştur. İlimize bağlı Pülümür ilçesi Kızılmescit Bölgesinde 26 Nisan 2017 tarihinde terörist unsurlara karşı icra edilen hava harekatı neticesinde (7) terörist etkisiz hale getirilmiştir. Sonuç olarak ilimizde yapılan operasyonlarda toplamda; (8) terörist ölü, (1) terörist yaralı olarak ele geçirilmiş,  (7) terörist ise teslim olmuştur. Bölgede Operasyonlara devam edilmekte olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
TESLİM OLMAK İSTEYEN GRUBA BAŞKA GRUP ATEŞ AÇTI
 
Askeri yetkililer, Hozat ve Çemişgezek ilçeleri arasında yer alan Aliboğazı bölgesinde bugün sabah yaşanan ve 1'i ölü, 1'i yaralı ve 7 PKK'lının da teslim olduğu operasyon ile ilgili ilginç bir bilgi paylaştı.
 
Yetkililer, çatışmaya giren 7 kişilik terörist grubun, çatışma sırasında bir anda silahlarını bırakarak teslim olmak istediğini belirtmesine rağmen, silahlı başka bir grubun da teslim olan gruba ateş açmaya başladığını söyledi. Bunun üzerine güvenlik güçlerinin de silahla teslim olan gruba ateş açmak isteyen terörist gruba silahla karşılık vererek, 7 PKK'lının silahlarıyla birlikte teslim olmasını sağladığını belirtti.

16 TERÖRİSTİN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİĞİ OPERASYONDA 1 ASKER YARALANDI

Tunceli'de 8'i ölü 16 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda bir asker yaralandı. Yaralanan asker, helikopterle Elazığ'a getirildi. 

Tunceli'de Kızılmescit ve Aliboğazı bölgesinde dün gece havadan ve karadan bölücü terör örgütüne yönelik operasyon başlatılmıştı. Halen devam eden operasyonda bölgede 8'i ölü, 1'i yaralı 8 teröristte sağ olarak ele geçirildi. Aliboğazı bölgesindeki operasyonda 1 asker ise yaralandı. Yaralı asker helikopterle operasyon bölgesinden alınarak Elazığ'a getirildi.

Fırat Üniversitesi Kampüsünün bahçesine inen helikopterden alınan yaralı asker, ambulansla üniversite hastanesine kaldırıldı. Yaralı askerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55