,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Teslim olan PKK'lılar, aileleri çocuklarına sahip çıkmaya çağırdı

Teslim olan PKK'lılar, aileleri çocuklarına sahip çıkmaya çağırdı
Batman İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu teslim olan 2 PKK mensubu, ailelere çocuklarına sahip çıkması çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK, PYD/YPG içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının teslim olması amacıyla aileleriyle Batman Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince 2021-2022 yılları arasında ikna çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Açıklamada, 2017 yılında Fransa’dan PKK’ye katılan ve hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçu kapsamında aranma kaydı bulunan erkek PKK mensubu ile 2014 yılında İstanbul’dan PKK’ye katılan ve hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçu kapsamında aranma kaydı bulunan kadın PKK mensubunun 23 Ocak günü Habur Sınır Kapısından ülkeye giriş yaparak Silopi Emniyet Müdürlüğüne teslim olmaları sağlandığı bildirildi.

Silopi Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden teslim alınan PKK mensuplarının adli tahkikatları Batman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapıldığı belirtilen açıklamada, şahısların 26 Ocak günü aileleri ile buluşmalarının sağlandığı ifade edildi.

PKK mensupları ile yapılan ilk görüşmede çeşitli vaatlerle kandırılarak PKK/KCK’ye katıldıklarını, PKK’nin yaşı küçük çocukları kandırarak PKK’ye katılmalarını sağladığını belirten PKK mensupları, PKK hakkında anlatılanlar ile dağdaki yaşamın bağdaşmadığını, PKK içerisinden çok defa kaçmaya teşebbüs ettiklerini fakat PKK tarafından yakalanarak aylarca tutsak kaldıklarını, aç-susuz bırakıldıklarını kaydetti.

Zor koşullara rağmen sonunda PKK’den kaçmayı başararak Batman Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla güvenlik güçlerine teslim olduklarını vurgulayan PKK mensupları, kendileri gibi PKK’den kaçma arayışında olan birçok PKK mensubu olduğunu fakat PKK’nin yapacağı işkence ve verecekleri infaz gibi ağır cezalar ile aç-susuz bırakılacaklarından dolayı korktuklarını bildirdi. PKK’den kaçma arayışı içerisinde olanların korkmamaları gerektiğini belirten PKK mensupları, ailelerin de çocuklarına sahip çıkmaları gerektiğine işaret etti.(İLKHA)

Haberin videosu için TIKLAYINIZ










  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55