,
  • BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Teslim olan PKK'lı itirafçı oldu

Teslim olan PKK'lı itirafçı oldu
Diyarbakır Valiliği, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" ve "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma" suçlarından aranma kayıtları bulunan bir PKK'lının itiraf görüntülerini yayımladı.

​Diyarbakır Valiliği, teslim olan PKK'lının itiraflarını yayımladı.

"Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" ve "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma" suçlarından aranma kayıtları bulunan bir PKK'lının itiraf görüntülerini yayımladı.

Silahsız ve teçhizatsız olarak Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına teslim olan PKK'lı yaşadığı süreci şöyle anlattı:

"Ailevi sorunlarım vardı. Uyuşturucu bağımlısıydım. İşim gücüm yoktu. Büyük bir boşluktaydım, örgüt elemanları bu zaafımdan yaralanarak beni kandırıp, iş imkânı sunacaklarını, ayda 2 bin dolar vadederek kandırıp Irak'a gönderdiler. Ancak gittiğim zaman öyle olmadığını, bunların hepsinin yalan olduğunu anladım. Kamplarda bulundum. Irak'taki kamplar insanın yaşayabileceği yerler değildi. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. O kaplarda kalan kim olursa olsun sağlıklı bir şekilde çıkmıyor. Pislikten, kötü kokudan dolayı oradaki elemanın başına gelmeyen kalmadı."

Halkın PKK'ye güveni azaldı

PKK'li itirafının devamında şunları söyledi: "Geçen yıllara oranlara halkın, toplumum PKK terör örgütüne karşı tavrı çok değişti, güveni çok azaldı. Bu da PKK terör örgütünün kirliği ve çirkin yüzünü göstermektedir. Toplumumuz, halkımız bunu çok iyi biliyor. Terör örgütünün ilk çıkışından günümüze kadar yaptığı tüm katliamlar, faili meçhul cinayetler, bunların hepsi bir bir açığa çıkmaktadır. Halkımız, toplumumuz bunu çok iyi görüyor ve eminim ki bunu çok daha iyi değerlendirecekler."

PKK'nin amacı olmayan, uluslararası güçlere karşı hamallık ve kölelik yaptığını söyleyen PKK'li itiraflarının devamında şunları kaydetti:

Örgütten kaçmak isteyen birçok kişi var, katılım bayağı azaldı, bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar azaldı. Eskiye göre katılım hiç olmuyor. Çünkü PKK amacı olmayan, sadece uluslararası güçlere hamallık, kölelik yaparak buradaki ayağını oluşturmaktadır. Gençlerimiz, halkımız bunu görüyor. Bu yüzden de artık kandırılmıyorlar. Bilinçli bir gençlik yapımız, halkımız var. Terör örgütünün vadettiği ne olursa olsun artık ona inanmayıp, güvenmeyip, ailesini, vatanını, devletini, toprağını bırakmayıp, kendi yurdunda, toprağında, kendi ayakları üzerinde herkes yaşamayı benimsiyor. PKK terör örgütü hiçbir zaman istediği sonuca ulaşmayacak. PKK terör örgütü bu saatten sonra kimseye zarar veremez, son saniyelerini yaşıyor." diye konuştu.

PKK kaçmak isteyenleri infaz ediyor

PKK'den kopmaların, kaçışların olduğunu söyleyen PKK'li, bunun da PKK'nin ne kadar zayıfladığını gösterdiğini  ifade ederek, "Hiçbir örgüt elemanın bir başkasına güvenip de kaçıyorum diyemez. Çünkü örgüt, kaçanı tespit ettiği zaman ve kaçmaya teşebbüs edeceğini anladığında infaz ediyor. Bu, PKK'nın tarihinde de var. Bu, PKK'nın doğasında var, insanları infaz etmek, tecavüz etmek, sonra öldürmek. Binlerce insanı infaz edip, öldürüp taşların altına gömdüler, insanların, ailelerinin haberi yok. Artık bunu herkesin bilmesi gerekiyor. PKK çok büyük infazlar yaptı, kendi elemanlarını dahi infaz etti. Bunu gençlerin, ailelerin ve toplumun bilmesi gerekiyor. Örgüte katıldığım için ailem her aile gibi büyük üzüntü yaşadı. Ailemle görüştüğüm zaman beni ne kadar aradıklarını, ne kadar üzüldüklerini, acı çektiklerini, gözyaşı döktüklerini hepsini anlattılar. PKK terör örgütü tarafından nasıl düşürüldüklerini, nasıl tehdit edildiklerini, geri itildiklerini ve bir daha aramamaları gerektiğini  söylendiğini anlattılar. Gençlere terör örgütü PKK'ya güvenmemeleri çağrısında bulunuyorum. Hiçbir gencimiz PKK terör örgütüne katılmasın, vadettiklerine kanmasın, güvenmesinler." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55