,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Temel: Şırnak da Hakkari de bizim tarihi ve kadim şehirlerimizdir!

Temel: Şırnak da Hakkari de bizim tarihi ve kadim şehirlerimizdir!
HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı tarafından, Ramazan ayı buluşmaları kapsamında düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Şırnak ve Hakkari'nin tarihi ve kadim şehirler olduğunu kaydetti.

Partisinin Şırnak'ta düzenlendiği iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Hakkari ve Şırnak'ın tarihi ve kadim şehirlerden olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı tarafından, Ramazan ayı buluşmaları kapsamında düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Şırnak ve Hakkari'nin ilden düşürülmesinin, yaşanan mağduriyetleri arttıracağını söyleyerek her iki ilin de tarihi ve kadim olduğunu belirtti.

Şehri Nuh Mahallesi'nde bir lokantada düzenlenen programa; HÜDA PAR Genel Başkan YardımcısıMehmet  Bahattin Temel, GİK üyesi Mahmut Kılınç, İl Başkanı Abdullah Kılıç, Merkez İlçe başkanı Emcet Yalçın, Cizre ilçe Başkanı Ahmet Elçin, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Nurettin Tatar'ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Temel, Ramazan ayından en güzel şekilde istifade edilmesi gerektiğini belirtti.  

Temel, "Ramazan ayı birlik, beraberlik ayıdır. Fakirleri en iyi şekilde anlama ayıdır. Rabbim, bizleri ak yüzle Kadir Gecesi’ne ve Ramazan Bayramı'na yetiştirsin. Ramazan ayı aynı zamanda müminler için fırsat bir aylarıdır. Umudumuz ve isteğimiz odur ki Müslümanların tümü bu aydan istifade etmeleri, bu vesileyle amelini artırmaları, günahlarını azaltmalarıdır." dedi.  

İslam’ın çaba ve hizmetlerinin hiçbir zaman bu topraklarda kaybolmayacağını belirten Temel, şöyle konuştu: "Şırnak halkı son yıllarda çok büyük sıkıntılar yaşadı ve hâlâ yaşıyor. Bölge insanı olarak da hepimiz büyük sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan beri bizim inşamız zulüm ve sıkıntı altında yaşıyor. Bu da gayri İslami zihniyet ve emperyalistin sonuçlarıdır maalesef. Bu zulüm belki tüm Müslümanlara yapılmış ama biz Kürt Müslümanlara daha fazla yapılmıştır. Biz iki kez zulüm gördük: Birincisi Müslüman olduğumuz için, ikincisi de Kürt olduğumuz için. Umudumuz, memleketimizin iyiye doğru huzur ve refaha erişmesidir."

Hz. Nuh’un şehrinde yaşanan zulüm ve haksızlık için hükümete seslendiğini dile getiren Temel, "Yaşanan haksızlık ve zulümlerin sona ermesini istiyoruz. Büyük bir mazlumiyet söz konusudur. Yaşanan harabe şehrin yanında Şırnak’ın ilden düşürülmesi haksızlığı katlayacaktır. Şırnak da Hakkari de bizim tarihi ve kadim şehirlerimizdir. Biz, Yüksekova ve Cizre il olmasın demiyoruz. Olsunlar. Hiçbir sakıncası yok. Bir yeri yapayım derken başka bir yeri yıkıyorsun. Bu kabul edilemez. Sonuna kadar Hakkari ve Şırnaklı kardeşlerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Program, yapılan yemek duasının ardından sona erdi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55