,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

TEM'de terör savcısına silahlı saldırı soruşturması tamamlandı

TEM'de terör savcısına silahlı saldırı soruşturması tamamlandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın aracına silahlı saldırı düzenlenmesine ilişkin başlatılan soruşturması tamamlandı.


Olayın azmettiricisi olarak gösterilen Rıza Özçolak hakkında 1'i ağırlaştırılmış 4 müebbet hapis cezası talep edildi. Özçolak'ın terör amacını gerçekleştirmek için çocukları kullandığı belirtildi. Olayı gerçekleştiren küçük yaşta 4 çocuğun ise dosyasının ayrıldığı kaydedildi.
 
İddianamede, 7 Aralık 2016 günü 21.15 sıralarında Tem otoyolu Edirne istikametinde seyir halinde olan ve içerisinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan ve Koruma Şube Müdürlügü'nde görevli 2 polis memurunun bulunduğu araca silahlı saldırıda bulunulduğu anlatıldı. İddianamede savcı Çalışkan ve koruma polislerinin olaydan yara almadan kurtuldukları belirtildi.
 
OLAYI GERÇEKLEŞTİRENLER KÜÇÜK YAŞTA ÇOCUKLAR
 
İddianamede, olayı gerçekleştiren kişilerin küçük yaştaki "Suça Sürüklenen Çocuklar" U.G.A., G.K., S.A., ve C.Ö., oldukları, yaşlarının küçük olması nedeniyle haklarındaki soruşturmanın Çocuk Suçları Bürosu tarafından yürütüldüğü kaydedildi. Olaya karışan Şahin Gül'ün ise henüz açık kimlik ve adresinin tespit edilmediği, dosyasının ayrıldığı belirtildi.
 
OTOBANDA POLİS ARACI TARANACAK
 
İddianamede, ifadesi alınan G.K.'nın olay günü Gazi mahallesinde bulunan bir börekçide kahvaltı yaparken S.A.,'nın yanına gelerek akşam cemevine gelmesini söylediğini, akşam cemevine gittiğinde, S.A.'nın kendisine U.G.A. ve C.Ö. ile birlikte otobanda polis aracını tarayacaklarını söylediği, o esnada şüpheli Rıza Özçolak'ın da olayda kullanılacak mermileri getirdiğini belirtti.
 
OLAYDAN SONRA KAÇAN ŞÜPHELİLER SEVGİLİ TAKLİDİ YAPTI
 
Olay yerine gittiğini ancak olaya katılmadan geri döndüğünü söyleyen G.K.'nın olay yerinden uzaklaştığı sırada silah seslerinin gelmeye başladığını birkaç dakika sonra da diğer çocukların caddeye doğru kaçtıklarını ve her üçünün elinde silah olduğunu gördüğünü söyledi. Bu sırada, S.A.'nın 'kovanda parmak izim kaldı geri dönelim' dediğini ancak diğerlerinin kabul etmediğini sonrasında da, S.A. İle C.Ö.'nün el ele tutuştuklarını, sevgili taklidi yaparak olay yerinden uzaklaştıklarını gördüğünü belirttiği ifade edildi.
 
OLAY YERİ İNCELE RAPORU
 
İddianamede, olay yeri inceleme ekiplerinin hazırladığı rapora da yer verildi. Raporda, aracın sağ arka çamurluğu üzerinde 1 adet, sağ arka kapı üzerinde de 1 adet mermi isabet izinin bulunduğu, sağ arka lastiğin patlak olduğu kaydedildi. Atışın yapıldığı ormanlık alanda yapılan incelemede ise, 1 adet 9 mm çaplı kovan, MKE 9 mm çapında 5 adet fişek, MKE 9mm çapında 10 adet ateşli silah kovanı ve bir adet sim kart elde edildiği belirtildi.
 
"TERÖR AMACINI ÇOCUKLARI KULLANARAK GERÇEKLEŞTİRDİĞİ"
 
İddianamede olayı sosyal medya üzerinden DHKP-C terör örgütünün üstlendiği vurgulanarak, "olayın çocuk yaştaki 4 kişi tarafından işlendiğinin bilindiği ancak bu suçun işlenmesi için silah temin eden ve talimatı veren kişinin şüpheli Rıza Özçolak olduğu" belirtildi. Özçolak'ın, Sultangazi'de kovalamaca sonucu yakalandığı hatırlatılan iddianamede, "Şüphelinin terör amacını çocukları kullanarak gerçekleştirdiği" ifade edildi.
 
ŞEHİT SAVCI DA İDDİANAMEDE 
 
İddianamede DHKP-C terör örgütünün geçmişten bu güne kadar gerçekleştirdiği eylemlere de yer verildi. Bu eylemler arasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, 31 Mart 2015 günü Çağlayan Adliyesin'deki odasında şehit edilmesi de yer aldı.
 
1'İ AĞIRLAŞTIRILMIŞ 4 MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ 
 
Şüpheli Özçolak'ın DHKP/C adlı silahlı terör örgütünün üyesi olduğu ve azmettirdiği, eylemi de bu örgütün faaliyeti çerçevesinde işlediğinin anlaşıldığı belirtilen iddianamede, şüpheli hakkında "Cebir ve Şiddet Kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Terör amaçlı tasarlayarak ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle olası kasıtla adam öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 3 kez müebbet, "İzinsiz Niteliksiz Silah Taşımak" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıldan hapis cezasına çarptırılması talep etti.
 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55