,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Tel Abyad'da bir ton amonyum nitrat ele geçirildi

Tel Abyad'da bir ton amonyum nitrat ele geçirildi
Tel Abyad'da el yapımı patlayıcı madde imalathanesi tespit edilerek kullanılamaz hale getirildiğini belirten Albay Olcay Denizer, ayrıca patlayıcı madde yapımında kullanılan bir tondan fazla amonyum nitratın ele geçirildiği söyledi.

​Milli Savunma Bakanlığı, Tel Abyad'da el yapımı patlayıcı madde imalathanesi tespit edildiğini, ayrıca patlayıcı madde yapımında kullanılan bir tondan fazla amonyum nitratın ele geçirildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Plan Koordinasyon ve Analiz Şube Müdürü Piyade Albay Olcay Denizer, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunu.

Tel Abyad'da el yapımı patlayıcı madde imalathanesi tespit edilerek kullanılamaz hale getirildiğini belirten Denizer, ayrıca patlayıcı madde yapımında kullanılan bir tondan fazla amonyum nitratın ele geçirildiği söyledi.

Denizer, harekat kapsamında şu ana kadar 400'den fazla mayın ve el yapımı patlayıcı madde ile bomba yüklü bir aracın etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

31 ekim 2019 tarihinde daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcın infilakı sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin yaralandığını söyleyen Denizer, Barış Pınarı Harekatında bugüne kadar toplam 10 askerin hayatını kaybettiğini, 144 askerin yaralandığını kaydetti.

Denizer, "Harekat alanında icra edilen arama-tarama faaliyetleri esnasında çok sayıda hafif silah ve mühimmatı, el bombası, havan mühimmatı, güdümlü tanksavar ile bir adet zırhlı araç ele geçirilmiştir. Ayrıca Türkiye'ye yönlendirilmiş ve seri bağlanmış vaziyette 75 adet roket tespit edilmiştir."

Harekat bölgesinde tespit edilen tünellerin betonlarla doldurulduğunu belirten Denizer, "Özellikle meskun mahallerde inşa edilmiş, şehri bir ağ gibi saran kilometrelerce uzunluktaki tüneller birer birer tespit edilerek, betonla doldurulmak suretiyle kullanılamaz hale getirilmektedir. Harekat alanı bölgesinde, keşif- gözetleme, mayın- el yapımı patlayıcı temizliği yapan unsurlarımıza yönelik taciz ve saldırılarda bulunulmuş, meşru müdafaa kapsamında sadece teröristler hedef alınarak gerekli karşılık verilmiştir." dedi.

Denizer, Ayrıca Soçi mutabakatı çerçevesinde görüşmelerin devamı niteliğinde ikinci bir Rus heyetinin gün içinde Milli Savunma Bakanlığına gelmesinin planlandığını ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55