,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Tekerlekli Kayak Yarışmaları Türkiye Finalleri Bitlis’te başladı

Tekerlekli Kayak Yarışmaları Türkiye Finalleri Bitlis’te başladı
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, “15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anısına Tekerlekli Koşu Yarışları Türkiye Finali ” Bitlis’in Tatvan ilçesinde başladı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, “15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anısına Tekerlekli Koşu Yarışları Türkiye Finali ” Bitlis’in Tatvan ilçesinde başladı. Tatvan ilçe sahil bandında başlayan yarışlara 17 ilden yaklaşık 200 sporcu katıldı. 5 dalda gerçekleştirilecek yarışlar, 2 gün boyunca devam edecek.

Düzenlenen yarışlarla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Cafer Nuroğlu, “15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anısına Tekerlekli Koşu Yarışları Türkiye Finali”ni bu yıl Bitlis’te başlatmak istediklerini söyledi.

Nuroğlu, “TKF 2018-2019 sezon içerisinde düzenlemiş olduğu 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri anısına düzenlemiş olduğumuz kayak yarışmasını bu yıl Bitlis'te başlatmak istedik. Tatvan’ı son derece önemsiyoruz. Buranın iklimi ve spora olan ilgileri bizi son derece mutlu etti. Bu yarışma Tatvan’da sürekli hale gelir inşallah. Pist ve ortam son derece uygundur. Belediye, kaymakamlığımız, il müdürlüğümüz son derece ilgili. Bize her türlü destek verdiler. Bun derece elverişli bir pist. 200 sporcu katıldı. Yöneticiler ve hocalarla tahmini 300 civarında bir katılım var.” dedi.

Tekerlekli kayaklı koşunun bir yaz antrenmanı olarak başladığını hatırlatan Nuroğlu, “Bu daha sonra branş haline geldi. Tekerlekli kayağı genelde kayaklı koşucular ile biatlon sporcuları yapıyor. Tahmini alp ve kuzey disiplininde 2 bin civarında lisanlı sporcumuz var. Sürekli dünyayla irtibatlı çalışıyoruz. Sürekli yurt dışına antrenörlerimizi kursa gönderiyoruz. Öğrencilerimize kurs veriyoruz. Elimizden geldiğince bu sporu bir yere getirmeye çalışıyoruz. Bu yarışmada dereceye giren sporcularımız uluslararası arenada yarışacak.”

Türkiye Kayak Federasyonu Teknik Kurulu üyesi Sedat Doymaz ise yarışmayı Bitlis’te düzenleyen federasyona teşekkür ederek, “TKF’nin 2019 faaliyet programında yer alan ‘15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Yarışması’ ilimizde düzenleniyor. Yaklaşık 17 ilden 200 sporcu yarışmaya katıldı. 5 kadın, 5 erkek olmak üzere yarışmalar 10 kategoride düzenlenecek. 2 bin 500, 5 bin, 7 bin 500 ve 10 bin metrede sporcularımız mücadele edecek. Bugün serbest uzun mesafe yarışması yapılıyor. Yarın da sprint yarışmamız var. Bu müsabakayı burada yapılmasını sağlayan federasyonumuza teşekkür ediyor, sporcularımıza başarılar diliyorum.” diye konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55