,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Tek odalı evde yaşam mücadelesi!

Tek odalı evde yaşam mücadelesi!
Mardin merkez Artuklu ilçesind ikamet eden ve tek odası bulunan harabe evde yaşam mücadelesi veren 7 kişilik İli Ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Mardin’de tek odası bulunan harabe evde yaşam mücadelesi vererek bayram bile yapamadıklarını belirten 7 kişilik İli Ailesi, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Göllü Mahallesi’nde ikamet eden 7 kişilik İli ailesi, tek odası bulunan harabe evde yaşam mücadelesi veriyor. Aynı odada oturup, yatan, yemek yiyerek banyo yapan İli Ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Düzenli gelirleri olmayan aile, Ramazan ayını zor geçirdikleri, alışveriş yapamadıkları için bayram da yapamadıklarını ifade ettiler.

“Odanın bir bölümünü banyo ve mutfak olarak kullanıyoruz”

Tek odanın bir bölümünü mutfak olarak kullanacak bulaşık yıkayan Anne Rukiye İli, perişan bir halde olduklarını belirtti. Tek odada yaşam mücadelesi vererek sabrettiklerini dile getiren Anne İli, tek gözlü evde eşi, çocukları ve kaynanasıyla bildikte 7 kişi olarak kaldıklarını söyledi. Evde tek oda olduğunu için bir bölümünü hem mutfak hem de banyo olarak kullandıklarını anımsatan Anne İli, kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını istedi.

“Çocuklarımıza bir elbise bile alamadım”

Anne İli, sözlerine şöyle devam etti: “Şu an bulaşık yıkıyorum, tek oda olduğu için burada hem yemeğimi yapıyorum hem yemek yiyoruz ve burada oturup burada yatıyoruz. Bu odayı hem mutfak hem banyo hem oturma odası hem de yatak odası olarak kullanıyoruz. Çok zordur ama mecburiyetten sabrediyoruz. Çaresiz olduğumuz için ne yapacağımızı bilemiyoruz. 33 yıldır bu haldeyim. Çaresizim, bakın bayramdır ve bayramı yapamadık. Çünkü hiç yok. Çocuklarıma elbise bile alamadım. En çok da bundan dolayı çok üzülüyorum. Her şeye rağmen yine de Allah’a şükrediyoruz, çok şükür.”

“Kimse bizi sormuyor, halimizi görmüyor, yardım etmiyor”

Ekonomik gücünün yeterli olmadığını belirten baba Fethullah İli de kendisine yardım edilmesini istedi. Çok zor durumda olduklarının altını çizen Baba İli, hem devlet yetkililerinden hem de hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini söyledi. Baba İli, “Devlet bizi hiç sormuyor. Devlet, mağdur aile var mı yok mu diye hiç sormuyor, görmüyor.  Türkiye Cumhuriyeti bu ailenin geliri var mı yok mu diye sormuyor. Birkaç defa yardım almak için başvurduk ancak bir şey çıkmadı. Sadece okula giden kızım için 80 TL veriyorlar. Kimse bizi sormuyor, yardım etmiyor. Kimse gelip halimizi görmüyor. Bizim bu halimizi görmelerini istiyoruz, yetkililer gelip halimizi görsün. Annem de bizimle yaşıyor ve hastadır.  Sizler de evin halini gördünüz, yaşanılacak bir yer değil. Devletten yardım bekliyoruz, bize bir ev yapsın. Benim çocuklarım, bu durumdan çok rahatsızlar. Psikolojileri bozulmuş, hayırseverler de gelip halimizi görsünler. Biz perişan bir haldeyiz, zor durumdayız, hepimiz bir odanın içinde yatıyoruz. Kışın yağan yağmur olduğu gibi evin içine giriyor.” diye konuştu.

“Bayram için sadece bir kilo şeker alabildim”

Bayram günü olmasına rağmen bayram yapamadıklarını, sadece bir kilo şeker alabildiklerini belirten Baba İli, kendilerine yardım edilmesini talep ederek şunları söyledi: “Ramazan ayını çok zor geçirdik. Bazen açtık, bazen de tok… Allah’ın yardımıyla Ramazan’ı bitirdik, ancak durumum olmadığı için bayram hazırlığı yapamadık. Çocuklarımın istediklerini alamadım, şu an bile bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Allah kimseyi yoklukla imtihan etmesin. Bayrama bir iki gün kala çarşıya çıktım, ama cebimdeki para ile sadece bir kilo şeker alabildim. Yıllardır tek bir odada yaşam mücadelesi veriyoruz ama çocuklar büyüdü. Kızım 14 yaşına girdi, çocuklar hakeza büyüdü, zor geliyor bize artık. Buna bir çare istiyoruz, çaresiziz.”

“Farelerle birlikte yatıyoruz, yazık değil mi bize”

Hasta olduğunu ve hiçbir sağlık güvencesinin olmadığını dile getiren Fethullah İli’nin annesi Hamşe İli ise, “Hepimiz tek bir odada yatıyoruz. Odanın içi sinek ve hayvanlarla doludur. Farelerle birlikte yatıyoruz, yazık değil mi bize. Ayakta zor duruyorum. Allah sizden razı olsun, bize yardım edin.” diye konuştu.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55