,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Tek odada yaşayan 10 nüfuslu aile yardım bekliyor

Tek odada yaşayan 10 nüfuslu aile yardım bekliyor
Bitlis'te yıkılmak üzere olan tek gözlü bir odada yaşayan 10 nüfuslu Kılıç ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Bitlis merkezde elektrik, banyo ve mutfağın olmadığı tek odalı bir evde yaşayan 10 nüfuslu Kılıç ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Bitlis merkez Hersan Mahallesinde oturan Kılıç ailesinin dramı görenlerin yüreğini burkuyor. Kendilerine ait olan toprak evlerinin çökmesi sonucu barınacak bir yerleri kalmayınca, yıkılmaya terk edilmiş, komşularına ait tek odalı bir evde yaşayan aile, ayakta kalma mücadelesini veriyor.

Salon, mutfak ve elektriğin olmadığı tek gözlü evde kalan Kılıç ailesi, hayırseverlerden ve kurumlardan yardım bekliyor. Bulundukları tek odalı evin yıkılmak üzere olduğunu, içerde bulunan yılanların korkusuyla yatamadıklarını dile getiren aile, çaresizlik içinde yardım beklediklerini belirtttiler.

“Evde elektrik, banyo ve mutfak yok”

Komşularına ait tek gözlü bir odada kaldıklarını, kaldıkları odanın da elektriğinin olmadığını, 8 kız çocuğuyla birlikte 20 metrekarelik odada sabaha kadar oturarak hayat mücadelesini verdiklerini belirten Reşit Kılıç, “8 kız çocuğumla birlikte 10 kişi bu tek odalı evde kalıyoruz. Evde elektrik, banyo ve mutfak yok. Geceleri yılanların korkusundan yatamıyoruz. Zaten bu küçük odada 10 kişi uzanamıyoruz. Her taraf yılanlarla doludur. Daha önce bana ait olan toprak evimin direklerinden biri çöktü. Altına ağaç direkle destek verdim fakat tekrar çökünce boşalttık. Kaldığımız bu tek odalı topraklı evde her gün kediler yılan yakalıyor. Çok zor bir durumdayız.” dedi.

“Yılanların korkusundan yatamıyoruz”

Kaldıkları tek gözlü odanın ise komşularının Allah rızası için verdiğini belirten Kılıç, valilikten ve hayırseverlerden yardım talep ederek, şunları söyledi: “Bir komşumuz eşyanızı getirin bırakın dedi. Bize, ‘Tehlikelidir ve yılan var, siz bilirsiniz’ dedi. Gördüğünüz gibi elektrik bile yok. Her şeyi göze alarak kalmak mecburiyetinde kaldık. Hayırseverlerden ve valilikten sadece evimin yapılmasını istiyorum. Çöken evimin tavanını yapsınlar. Benim imkânım yoktur. Başka bir şey de istemiyorum. Başka bir imkânımız olmadığı için ev eşyaları ve 8 kız çocuğumla birlikte 10 kişi bu tek gözlü odada, herbirimiz bir köşede kalarak hayatımızı sürdürüyoruz. Çok zor durumdayız. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Allah kendilerinden razı olsun.”

8 kız kardeşiyle birlikte tek odalı bir evde kaldıklarını dile getirerek, yardım talebinden bulunan Zehra Kılıç ise “Şu anda 8 nüfuslu olarak tek odalı bir evde kalıyoruz. Yatacak ve yemek pişirecek bir yerimiz yok, yardım bekliyoruz. Bize yardım etsinler. Her yerde yılanlar var. Yılanların kokusundan gece yatamıyoruz.” şeklinde konuşarak hayırseverlerden ve valilikten yardım talebinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55