,
  • BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Tatvan Belediyesi çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı

Tatvan Belediyesi çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı
Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Rahva bölgesindeki imar sorunundan altyapıya, içme suyundan kanalizasyona, yol yapım çalışmalarından sosyal belediyecilik alanında yapılan birçok çalışma hakkında bilgi verdi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, basın mensuplarıyla bir araya gelerek ilçede yaptıkları çalışmalar ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Vatandaşların merakla beklediği Rahva bölgesindeki imar sorununun en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarının müjdesini veren Geylani, sorunun çözülmesiyle birlikte orada arazisi bulunan vatandaşların rahat bir şekilde yapılaşmayı gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Yaz ayı boyunca sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında her hafta farklı bir etkinlik yaptıklarını hatırlatan Geylani, "Açtığımız farklı kurslara katılan kursiyerlerimize belgelerini verdik. Kendi ihtiyaçlarını gideremeyen engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik evde bakım hizmetini yaptık belediye olarak. Gerek ilçemizin tanıtımı gerekse de ilçemizin temizliği noktasında farklı etkinlikler düzenledik." dedi.

Belediye olarak ilçede yapılan çalışmalar

6 mahallede altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ve 11 mahallede ise çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Geylani, ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Satıh kaplama yol çalışmaları ve kilitli parke döşeme çalışmalarını yapıyoruz. 120 bin metrekare satıh kaplama çalışmasını yaptık. Kış mevsimine girmeden çalışabileceğimiz son güne kadar aralıksız çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 120 bin metrekareye yakın da kilitli parke çalışmasını yaptık. Bazı mahallelerimizde su sıkıntısı vardı. Özellikle yaz aylarında bahçe sulamalarına bağlı bu sıkıntılar oluşuyordu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde bu mahallelerimizin su sıkıntılarını tamamen giderdik. Kurumları kendi hizmet alanımızın dışında görmüyoruz. Okullardaki yol, parke ve çevre düzenlemesinde imkânımız doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz. Çetin kış şartlarından dolayı mahalle aralarındaki yollarda çukurlar oluşmuştu. Belediye olarak bin 500 onarım çalışmasını gerçekleştirerek, bu yollarımızdaki tahribatları giderdik. Altyapı çalışmalarını bitirdikten sonra buralarda da yol sorununu çözeceğiz."

"Bisiklet turu projesiyle Türkiye'de bir farklılık oluşturmayı hedefliyoruz"

Belediye içerisindeki birimlerde oluşturulan otokontrol sitemiyle çalışmaların yapılıp yapılmadığını takip ettiklerini dile getiren Geylani, vatandaşların istediği zaman, istediği birim ile görüşüp, sorunlarını dile getirebilme kolaylığını sağladıklarını ifade etti.

Yapacakları bisiklet turu projesiyle Türkiye'de bir farklılık oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Geylani, "Bisiklet turu projemiz var. Bu kapsamlı ve herkesin faydalanabileceği bir projedir. Proje için şu an çalışmalarımız devam etmektedir. Sahil bandında bisiklet turu yarışları yaptık. Fakat bu projemiz biraz daha farklı olacak. Bu projemizin hayatta geçmesiyle Türkiye'de bir farklılık oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Mesleki eğitim kurslarının yapılacağı bir hizmet binasını da hizmete kazandıracaklarını belirten Geylani şöyle konuştu:

"Kültür merkezimizi revize ediyoruz. Mahalle toplantılarını yaparak, mahallenin sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek, buna çözüm bulmaya çalışıyoruz. Kapalı park alanları projemiz var. Yapacağımız ve kuracağımız güneş panelleriyle kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Çöp konteynırlarının eksik olduğu yerlere konteynırlar yerleştirerek temiz bir Tatvan için mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Kış mevsiminde karla mücadele için belediye olarak gerekli hazırlıklarını bitirme aşamasına geldiklerini, 2020 yılında Tatvan Devlet Hastanesini faaliyette geçirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Geylani, kar küreme aracından diğer ekipmanlara varana dek yapacakları çalışmalarla kendi taşınmazlarıyla işlerini yürütmeye çalışacaklarını belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55