,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Taşeron işçilerinden HÜDA PAR’a ziyaret

Taşeron işçilerinden HÜDA PAR’a ziyaret
Kendilerini ziyaret eden taşeron işçilerinin sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, taşeron işçilerinin bir an önce kadroya alınması gerektiğini söyledi.

Yıllardır kadro bekleyen Türkiye Petrollerinde taşeron olarak çalışan işçilerinden oluşan bir heyet, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını anlattı.

Yıllardır kadrosuz bir şekilde çalıştıklarını ve artık kadroya alınmak istediklerini belirten işçiler, HÜDA PAR'dan sorunlarının çözümü için destek talebinde bulundular.

Taşeron olarak çalışan işçilerinin sorunlarını ilk günden beri takip ettiklerini ve yanlarında olduklarını vurgulayan Şahin, taşeron işçilerinin mağdur edildiğini, bu yüzden işçilerin kadroya alınması için yetkililer tarafından gereken adımların atılması gerektiğini söyledi.

Şahin, “Bu kardeşlerimiz Türkiye Petrolleri (TP) bünyesinde taşeron işçisi olarak çalışıyorlar. Şu anda taşeron işçilerinin kadroya alınmaları söz konusudur. Özellikle bölgemizde yer alan TP, BOTAŞ, Havayolları, Demiryolları gibi kurumlarda çalışan taşeron kardeşlerimiz mutlak surette kadroya alınmalı. Velev ki bu yapılmazsa da taşeron olarak çalışan bu kardeşlerimizin iş güvencesi sağlanmalı. Bu da 5-10 yıl süre ile icabında kendileri ile sözleşme imzalanmak sureti ile işlerinin güvence altına alınmasını gerektirir.” diye konuştu.

“10-15 yılını vermiş taşeron işçiler niye kadroya alınmıyor?”

Bölgenin büyük bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya olduğuna belirten Şahin, “İnsanlarımız çocuklarının rızkını temin etmek için en riskli işlerde bile çalışıyor. 10-15 yılını vermiş taşeron işçiler niye kadroya alınmıyor? Bu kardeşlerimizin tamamen kadroya alınması ve maaşlarının da bir kadrolu işçinin seviyesine çıkartılması gerekir. Ancak bu şekilde insanlarımız rahat bir ekmek yerler, çocuklarına rahat bir ekmek götürürler.” ifadelerini kullandı.

İşçiler adına konuşan Abdulbari Yarba ise şunları söyledi:

“Biz, arkadaşlar ile Türkiye Petrollerinde çalışmaktayız. Birçok kurumda çalışan işçilere kadro verildiği halde Türkiye Petrollerinde çalışan taşeron işçilerine kadro verilmedi. Arkadaşlar ile bir görüşme yaptık. Sizden de destek bekliyoruz. En azından derdimizi, düşüncelerimizi elinizden geldiğince yetkililer ile görüşmeniz bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

Taşeron işçilerinden HÜDA PAR'a ziyaret

Taşeron işçilerinden HÜDA PAR'a ziyaret

Taşeron işçilerinden HÜDA PAR'a ziyaret

Taşeron işçilerinden HÜDA PAR'a ziyaret

Taşeron işçilerinden HÜDA PAR'a ziyaret

Taşeron işçilerinden HÜDA PAR'a ziyaret

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55