,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Taşeron işçilerin kadro başvuruları başladı

Taşeron işçilerin kadro başvuruları başladı
Kadro almak isteyen taşeron işçiler, bugünden itibaren çalıştıkları kurumlara başvurularını yapmaya başladı.

Kadro almak isteyen taşeron işçiler, bugünden itibaren çalıştıkları kurumlara başvurularını yapmaya başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24'üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasları" yayımlanmıştı.

Bu doğrultuda kadro almak isteyen taşeron işçiler, bugünden itibaren çalıştıkları kurumlara başvurularını yapmaya başladı.

Devlet Memurları Kanunu'nda devlet memuru olmak şartlarını karşılaması istenen taşeron işçilerin, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olması gerekiyor.

Çalıştırılmalarına ilişkin olarak idarelere karşı açtıkları davalardan veya icra takiplerinden feragat edeceklerine dair idareye yazılı beyanda bulunması gereken çalışanların, herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacaklarını ve bunlardan feragat ettiklerine dair yazılı bir sözleşme yapmayı kabul ettiklerini idareye yazılı olarak beyan etmeleri gerekiyor.

İşçiler, başvurularını 10 günlük sürede çalıştıkları iş yerinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birimine konuyla ilgili formu doldurup, dilekçe eklemek suretiyle yapıyor.

Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı 12 Ocak-20 Şubat, ilana itirazlar 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı 24 Şubat-2 Mart, sınavın gerçekleştirilmesi 3-22 Mart, sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı ise 27-31 Mart günleri arasında yapılacak.

Belirtilen aşamaların ardından hak sahipleri, 2 Nisan geçmeden işçi kadrolarına geçirilecekler.

Sınav soruları, işçilerin iştigal ettiği konulardan seçilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak şartı aranacak.

Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az 50 puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şart olacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55