,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Tasarım Vakfı 2016 Atölyeler Sergisi

Tasarım Vakfı 2016 Atölyeler Sergisi
Tasarım Vakfı 2016 Atölye çalışmaları ‘Tasarım Vakfı 2016 Atölyeler Sergisi’ bu yıl Türkiye Tasarım Haftası,Tasarım Tomtom Sokakta ve 3. Tasarım Bienali Yaratıcı Mahalle Programı kapsamında gerçekleşiyor.

TASARIM VAKFI 2016 Bodrum Atölyeleri, 1 Haziran - 30 Kasım tarihleri arasında mobilya, dokuma, moda, kilim, cam, seramik, gastronomi, takı, hamur kağıt (papier-mâché) ve deri alanlarında tasarım çalışmalarına odaklanıyor.

 

Tasarımda disiplinler üstü kurgusal, deneysel bağlar kurmayı amaçlayan “Tasarım Vakfı Atölyeleri” edimsel yetkinliklerin, fikirlerin, hünerlerin çapraz eşleşmelerle çoğalacağı ortamları olarak yetenekli tasarımcılar için kurgulanmıştır. Nesne temelli işlerden uzak; nesnenin değerleri, bağlamları araştırılarak yeni bir ürün, hizmet, deneyim, ilham, kültür üretebilmek hedefleniyor.

 

Türkiye’deki yaratıcı ekonomilere katma değer sağlayacağını umduğumuz atölye çalışmaları, tasarımcıları üretime, üretimleri tasarımcılara tanıştırma olanakları vermektedir. Bu kapsamda pazara yeni girişimlerde bulunan genç yeteneklere farklı bakış açıları kazandırmak, farklı disiplinleri tanıtmak, disiplinler üstü deneyimler kazandırmak amaçlanmaktadır.

 

2016 atölyeleri programı 13 – 18 Haziran’da mimar ve tasarımcı, Koleksiyon Mobilya ve Tasarım Vakfı kurucusu Faruk Malhan tarafından yürütülen Mobilya Tasarımı Atölyesi’yle başladı. 27 Haziran - 2 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen ‘Boşluk’ Tekstil Tasarımı Atölyesi’nde İspanyol tekstil firması Teixidors’dan tekstil tasarımcısı Nuria Bitria ve Sofia Agerberth yürütücülüğünde tekstil tasarımları geliştirildi.

 

25 - 29 Temmuz tarihlerinde moda tasarımcısı Arzu Kaprol’un yürütücülüğünde gerçekleşen Moda Tasarım Atölyesi’nde ise tasarlayarak yaşamayı merkeze alan profesyoneller için çok disiplinli bir çalışma ve etkileşim platformu hayata geçirilerek giyim, tekstil ve aksesuar alanlarında ürünler tasarlandı. Bodrum Tasarım Atölyeleri Ağustos ayına Kikkula Mostly Paper kurucusu Uta-Tuna Ciner yürütücülüğünde gerçekleşen Papier Mâché Atölyesi’yle merhaba dedi. Papier mache tekniklerinin deneyimlendiği atölye 1 - 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. 15 - 20 Ağustos tarihlerinde tekstil üreticisi Kvadrat işbirliği ile Kvadrat tekstil tasarımcısı ve dokuma uzmanı Åsa Pärson yürütücülüğünde Tekstil Tasarımı Atölyesi gerçekleştirildi.

 

Ağustos ayının son atölye çalışması olan ve 22 - 27 Ağustos tarihleri arasında kilim sanatçısı Belkıs Balpınar liderliğinde gerçekleşen Kilim Tasarım Atölyesi’nde kilim tasarımları geliştirildi ve geliştirilen tasarımlar tezgahlarda dokunarak üretildi. 29 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Koray Ariş yürütücülüğünde gerçekleştirilen Deri Ürünler Tasarımı Atölyesi’nde en az insanlık tarihi kadar eski olan deri malzeme deneyimlenerek yeni ürün tasarımları geliştirildi. Üretim odaklı ‘ev / otel, mutfak ekipmanları ve eşyaları tasarımları’nın geliştirildiği Endüstriyel Tasarım Atölyesi / Metal’ 5 - 10 Eylül tarihleri arasında mimar Faruk Malhan liderliğinde gerçekleşti. Bu atölyeyi takiben 19 - 24 Eylül tarihleri arasında Arjantinli seramik sanatçısı Vilma Villaverde yürütücülüğünde gerçekleşen Seramik Tasarımı Atölyesi’nde endüstriyel seramik elemanlarının farklı formlar ile tekrar kullanımı doğrultusunda kavramsal tasarım ürünleri geliştirildi. 26 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında Finlandiyalı cam sanatçısı ve tasarımcısı Anu Penttinen liderliğinde gerçekleşen ‘Sofra&Tasarım’ Cam Füzyon Atölyesi’nde sofra ürünleri, sunum ve servis tabakları tasarımı çalışmalarına odaklanıldı.

 

Atölye çalışmaları 3-8 Ekim tarihlerinde minyatür sanatçısı ve takı tasarımcısı Hasan Kale yürütücülüğünde gerçekleşecek olan ‘Takı Tasarımı Atölyesi’ ile devam etti. Ekim ayının ikinci atölyesi olan ‘Sagar Seramik Atölyesi’ ise seramik sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan yürütücülüğünde 10 – 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. 2016 Atölye Programı 5 - 13 Kasım tarihlerinde Alman cam füzyon sanatçısı Gabriele Küstner yürütücülüğünde gerçekleşecek Mozaik Cam Füzyon Tasarımı Atölyesi’yle son bulacak.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55