,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C

"Taş dahi yağsa oğlum gelmeyene kadar buradan gitmeyeceğim"

"Taş dahi yağsa oğlum gelmeyene kadar buradan gitmeyeceğim"
111 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan anneler, kaçırılan çocuklarının kendilerine teslim edilmediği sürece nöbeti sonlandırmayacaklarına dikkat çekmeye devam ediyorlar.

​Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden Sevdet Demir, "Taş dahi yağsa oğlum gelmeyene kadar buradan gitmeyeceğim." diyerek kararlılığını bildirdi.

5 yıl önce 24 yaşında dağa kaçırılan oğlu Fatih Demir için Diyarbakır'ın Hani ilçesinden oturma eylemine katılan anne Sevdet Demir, oğluna HDP/PKK'liler tarafından ilaç verildiğini ve kandırıldığını ifade etti.

Demir, "Bize düşman edip bizden koparıp götürdüler. Farkına vardıktan sonra oğlumu Hani’deki fırından çıkarıp Malatya'ya gönderdik. (HDP/PKK) Orada da ona ulaşıp çocuğumu aldılar." dedi.

Demir, "Biz onu aradığımızda telefonu 8 gün boyunca kapalıydı. Biz her yeri aradık ama telefonu kapalıydı. 9’uncu günde telefonunu aradığımızda telefonu açıktı ama cevap vermiyordu.3 arkadaşıyla birlikte Seyrantepe’ye kadar gelmişler ve 'biz dağa gidiyoruz', dedi. Aralarında bir arkadaşı, onlardan ayrılıp ‘Annem hastadır ben gelmiyorum.’ demiş. Arkadaşı 9'uncu günde bizi arayıp, 'Çocuğun dağa gidiyor.' dedi. Biz 3 taksi tuttuk, herkes bir yerlere gitti yine de bulamadık. Tekrar Diyarbakır’a geldik. Bu sokaktaki bakkallara fotoğrafını gösterdik. Bize, 'Doğrudur, o buralardadır. Bizden su aldı, telefonunu sattı.' dediler. Biz (PKK) kampına gittik. Oradakiler 'Doğrudur çocuğunuz bizdedir, size vermiyoruz.' dediler. Babası ‘Oğlum hastadır, onu bırakın beni alın.’ dedi. Onlar da ‘Sen bize lazım değilsin gençler lazımdır’ dediler." şeklinde konuştu.

"Evde olmadığın için huzur, neşe kalmadı"

Oğluna çağrıda bulunan Demir, " Burada kar, yağmur ve taş dahi yağsa oğlum gelmeyene kadar buradan gitmeyeceğim. Oğlum ben seni burada bekleyeceğim ve gitmeyeceğim. Bütün ömrüm sana feda olsun. Sen evde olmadığın için huzur, neşe kalmadı. Sen gittiğin gibi huzurumuzu da götürdün. Ne olursun kaç gel onlardan." şeklinde konuştu.

HDP tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelere seslenen anne Demir, "Anneler, babalar! Çocuklarınız için buraya gelin. Sizin çocuklar dağda ne haldedir? Sizin içiniz nasıl elveriyor? " ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55