,
  • BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Tüketicinin makul fiyatlarla ulaşmasına yoğunlaşacağız

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Tüketicinin makul fiyatlarla ulaşmasına yoğunlaşacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Vahit Kirişci'nin yerine Tarım ve Orman Bakanı olarak İbrahim Yumaklı'nın atanmasının ardından bakanlık binasında devir teslim töreni düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığına atanan İbrahim Yumaklı, devir teslim töreninde, "Gıda güvenliğinde her türlü tedbiri alırken tüketicinin makul fiyatlarla ulaşmasına yoğunlaşacağız. Tarladan sofraya tüm süreçler bizim odak noktamızı oluşturacak." dedi.

Törende ilk olarak konuşan Kirişci, "Bakanımızın başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Ciddi bir mesafe kaydedildi. Yetkin bir ekip halihazırda var. Eksik işlerimizi de tamamlayarak 29 Ekim 2023'te yeni yüzyıla başlayacağız. Kabinenin tamamının muvaffak olacaklarını, tarım ve orman bakanımızın bu hizmetleri eksiksiz yerine getireceğine inanıyorum." dedi.

Ardından konuşan Yumaklı ise kendisine bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını arz etti. Yumaklı, "Kendisinden onurla bayrağı devralacağım bakanımla geçen 15 aylık süreç geçirdik. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Pek çok hayati projeyi başlattık. Bundan sonra bize düşen bakanımız ile başlatılan projeleri tamamlamak ve yenilerini eklemektir. Küresel iklim değişikliğinden salgın hastalıklara kadar içinde bulunduğumuz dönem yeni normal olarak adlandırıldı. Tarımsal olarak ezberlerin bozulduğunu gördük ve yaşadık. Orman ve su konusunda farklı çalışmaların zorunlu olduğunu gördük. Yapısal dönüşümü üretime gönül vermiş çiftçilerimiz ile birlikte tamamlayacağız.

Biz bu dönüşümü Tarım Ve Orman Bakanlığı ailesi ile başaracağız. Yol haritamız bellidir. Yapısal reformlarımızı hayata geçireceğiz. Dışa bağımlı olduğumuz alanlarda bu kısmı zorlayacağız. Bu vesile ile Türkiye Yüzyılı ile üretim yüzyılının başladığının altını çizmek istiyorum. Gıda güvenliğinde her türlü tedbiri alırken tüketicinin makul fiyatlarla ulaşmasına yoğunlaşacağız. Tarladan sofraya tüm süreçler bizim odak noktamızı oluşturacak. Tarımı milli güvenliğin parçası olarak değerlendirdik. Hem ülkemizin hem dünyanın gündeminde. Bu vesile ile yeni dönemin ülkemiz, sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55