,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 20 °C

Tarihi Peynirciler Çarşısı’nda inceleme

Tarihi Peynirciler Çarşısı’nda inceleme
Van Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Tarihi Peynirciler Çarşısı'nda sürdürülen restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Peynirciler Çarşısında incelemelerde bulundu.

Van Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Tarihi Peynirciler Çarşısı'nda sürdürülen restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yerinde incelemek için alana giden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, incelemelerde bulundu. İlgili daire başkanları ve yüklenici firma yetkililerden bilgi alan Vali Zorluoğlu, Van turizmine çok önemli bir merkezin kazandırıldığını belirterek çalışmaların kısa sürede tamamlanacağının müjdesini verdi.

Tarihi Peynirciler Çarşısının önemli bir ticaret merkezi olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, “Çarşı tamamlandığında tarihi dokusuna uygun ve son derece temiz, hijyenik koşullarda ticaret yapılabilecek bir mekana dönüşecek.” dedi.

Projenin Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı çalışmaları içinde önemli bir yer aldığını belirten Zorluoğlu, kaynağın Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nden temin edildiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çarşının yenilenmesi işi Büyükşehir Belediyemizin önemli bir projesidir. Bu tarihi yapı Van ve ticareti için çok önemli, Van’ın en eski çarşılarından biri. Çok uzun yıllar hizmet eden yapı tahrip olmuş bir durumdaydı. Kullanım itibariyle peynirci ve sakatatçı esnafının bir arada olduğu çarşı içine girince kesif bir kokuyla karşılaştığınız çokta sıhhi olmayan şartlarda çalışan bir iş merkeziydi. Çok sayıda esnafımız yıllardır burada ekmeklerini kazanıyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda olduğu gibi ticaret alanında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bugün çarşıda yapılan yenileme çalışmalarını yerinde gördük. Bu sene ihalesi yapılan çarşının iki ay içinde tamamlanacağını bize ilettiler. Tamamlandığında tarihi dokusuna uygun ve son derece temiz, hijyenik koşullarda ticaret yapılabilecek bir mekana dönüşecek. Çarşı, tamamlanması ile birlikte Van için gerçekten çok önemli bir iş ve ticaret merkezi olarak hizmet verecek. En önemli yeniliklerden biri ise peynirci esnafı ile birlikte aynı ortamda satış yapan sakatatçı esnafları için yeni bir mekan inşa ediyoruz. İnşallah burası tamamlandığında sakatatçı esnafı da yeni yerlerine taşınacak ve artık burada sadece meşhur Van peyniri ile onun mütemmimleri satılacak. Yenilenen çarşı yerli ve yabancı turistler için çok daha cazip bir yer halini alacak. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. İnşallah bir kaç ay içerisinde tamamlandığında hep birlikte açılışını da yapmayı mevlam nasip eylesin.”  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55