,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

Tarihi otel restore ediliyor

Tarihi otel restore ediliyor
Bitlis’in Tatvan ilçesinde son zamanlarda uyuşturucu müptelaların mesken tuttuğu tarihi işletme oteli, 71 yıl aradan belediyenin girişimleriyle restore ediliyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü tarafından yaptırılan tarihi İşletme Oteli, 71 yıl aradan sonra restore ediliyor.

Tarihi işletme oteli, 1947 yılında Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü tarafından yapıldı ve yıllarca Van Gölü Feribot İşletmesi bünyesinde hizmet verdikten sonra özel işletmeye devredildi. Sözleşmesi biten otel yeniden Van Gölü Feribot İşletmesi bünyesinde kaldı.

Bakımsızlıktan dolayı kullanılmaz hale gelen tarihi yapı, daha önce çıkan bir yangın nedeniyle ahşap kısmı yanarak kullanılmaz hale geldi. 2006 yılında Tatvan Belediyesi’ne devir edilen tarihi yapı, kullanılmayarak kendi haline terk edildi.

Tarihi yapıyı yeniden ilçeye kazandırmak için girişimlerde bulunan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra tekrar turizme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

“Tarihi yapı 19 yıl boş kaldı”

Oteli tarihi dokuya uygun bir şekilde restore edeceklerini belirten Aksoy, “İşletme Oteli 1947 yılında yapıldı. 71 yıl önce Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü tarafından yaptırılan otelin devri 2006 yılında Tatvan Belediyesi’ne geçti. Fakat boş olduğu için bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmişti. Ayrıca, yıllar önce meydana gelen yangından dolayı ara kat ve çatısı da tamamen yanmıştı. O dönemlerde birçok büyük şahıslar gelip burada konaklama yapmıştır. Ardından özel işletmeye verildi ve daha sonra belediyeye devredildi. 19 yıl boş kaldığı için bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale gelmişti.” dedi.

“Otel ilçenin simgesiydi”

Tarihi otel ilçenin simgesi haline geldiğini hatırlatan Aksoy, son olarak şunları söyledi: “Bu tarihi otel ilçemizin bir simgesiydi. Tekrardan restore ederek değerlendirmeyi düşünüyoruz. Ahşap kısımlar ile çatısı tamamen yanmış ve taş duvarlarda biraz hasar var. Biz de duvarın sıvasını dökerek, taş yapıyı ortaya çıkartıp, otantik bir şekilde, tarihi misyona uygun restorasyon çalışması yapmaya başladık. Çalışmaları 2019 yılına kadar tamamlayıp, belediye konukevi olarak ilçemize kazandırmayı düşünüyoruz. Ayrıca, çevre düzeni ile bahçe duvarları da yapılacağız.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55