,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Tarihi mezarlığın GSM operatörüne kiralandığı iddiasına tepki

Tarihi mezarlığın GSM operatörüne kiralandığı iddiasına tepki
Bingöl'de tarihi mezarlık alanın bir GSM operatörüne kiralandığı iddialarına tepki gösteren mahalle sakinleri, bu karardan geri dönülmesini istediler.

Bingöl Merkez Yeni Mahalle Çiğiltepe sokakta bulunan tarihi mezarlık alanında GSM operatörü vericinin kurulması için belediye tarafından kiraya verildiğini ileri süren Mahalle sakinleri, duruma tepki göstererek yapılan yanlıştan dönülmesini istedi.

Çiğiltepe sokakta bulunan mezarlık alanın kiraya verildiği iddiaları üzerine bir araya gelen mahalle sakinleri, kutsallarının paraya kurban edilmemesini istediler.

Toplanan grup adına açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Abdulaziz Burkay, “Yeni Mahalle sakinlerindeyim. Yaklaşık 70 yıllık bu kabristanımız sadece bir GSM şirketinin para kazanması için burası kiralanmak isteniyor. Mahalle sakinlerine hiç danışmadan, sormadan kimseyi insan yerine koymadan bu kararı veren yetkililerin bir daha düşünmesini tavsiye ediyorum. Bizim sağlımızı, değerlerimizi ve kutsallarımızı hiçe sayanlar bir daha düşünsünler. Yetkililere, devlet büyüklerine rica ediyorum. İmar yasağı bir yere GSM vericilerini kurmasınlar. Bir GSM operatörüne belediye tarafından 3 yıllığına 300 bin TL’ye kiraya verilmişler. Kutsallarımızı paraya kurban etmesinler.  Mezarlık satılmaz, kiraya verildiğine dair belge var elimizde. Belediyenin GSM operatörü ile yaptığı anlaşması ve yapım ruhsatı bakın görün. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Devlet büyüklerinin bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz.  Burayı eski haline bırakmalarını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Nizamettin Basuğay da, “Yeni Mahalle sakinlerindenim. Yaklaşık 50 yıldır burada ikametgâh ediyorum. Hemen evimin arkasında bu mezarlık bulunuyor. Burada ölülerimiz yatıyor. Burası daha önce mezarlık olduğu için etrafı duvarla çevrilmiş. Bugün burada bir GSM operatörü gelmiş verici istasyonu mezarlığa koymak istiyor. Biz mahalle sakinleri olarak mezarlığa bir GSM’in vericisini koyup para kazanmasını istemiyoruz. Bir belge getirdiler belediden bu da sahte olabilir. Belediye İmar Müdürü Hanefi Burakazi’nin imzası var. Bunun incelenmesini istiyoruz.  Biz halk olarak kutsallarımıza el dokundurtmayız. Halkın gücünün üstünde bir güçte tanımıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Bingöl Belediyesinden yapılan açıklamada, "Yeni Mahalle’de kurulması planlanan ve mahalle sakinlerince engellenmek istenen ‘4,5G internet güçlendirme sistemi’ kurulumunun belediyemizle ilgisi yoktur." denildi.

Firmanın belediyeden yer tahsisi için müracaat ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu alanda kurulacak sistemin faaliyete geçmesi ve işletmeye alınabilmesi sadece Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan verilecek bir ‘Güvenlik Sertifikası’ ile mümkün olabilmektedir. Söz konusu sistemi kuracak olan firma, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan gerekli izinleri aldıktan sonra sistemin Yeni Mahalle’de kurulması için belediyemizden yer tahsisi talep etmiştir. Bunun üzerine belediyemiz ekiplerince kurulacak sistemin yaşam alanından uzak, insan ve çevre sağlığını etkilemeyecek bir alanın bulunması için çalışma yapılmıştır. Çalışma neticesinde mezarlık alanda yapılan incelemede, herhangi bir mezar bulunmayan alan sistem için uygun görülmüştür.

Öte yandan ilgili firmayla yapılan görüşmede, Yeni Mahalle’de ikamet eden 1300 vatandaşın operatör servisini arayarak internet hizmetlerinden sağlıklı bir şekilde yararlanmadığı yönünde şikayette bulunduğu belirtilmiştir. Şikâyetlerin ortadan kaldırılması ve vatandaşların internet hizmetlerine daha kolay bir şekilde ulaşabilmelerinin sağlanması maksadıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kontrolünde sistemin kurulması planlanmıştır." (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55