,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.191
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1837
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Tarihi Akdamar Adası ziyaretçilerin ilgi odağı oldu

Tarihi Akdamar Adası ziyaretçilerin ilgi odağı oldu
Van'ın Gevaş ilçesinde içerisinde tarihi Akdamar Kilisesi'nin de bulunduğu Akdamar Adası, doğal güzelliği yanı sıra tarihiyle özellikle yaz döneminde yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Van Gölü'ndeki en büyük ada olan Akdamar Adası, doğal güzelliği yanı sıra, tarihiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Kentin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Akdamar Adası, özellikle yaz aylarında hafta sonları yerli ve yabancı turistin ilgi odağı oldu. İran’dan gelen turistler başta olmak üzere, birçok yerli, yabancı turistin uğrak noktası olan ada, fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Çeşitli illerde oturan üniversitedeki arkadaşlarını Van’ın doğal güzelliklerini göstermek amacıyla Akdamar Adası’na getiren Kasım Avli, arkadaşlarının önyargıyla geldiğini ancak Van’ı gördükten sonra ön yargılarının kırıldığını söyledi.

Avli, “Üniversiteden arkadaşlarımız Van’ın doğal güzelliklerini görmek için kenti ziyaret edeceklerini söylediler. Bizi ziyarete gelirken Van’ın doğal güzelliklerini görmeleri için onları Akdamar Adası ve Muradiye Şelalesine götürdük. Medya gözüyle değil, birebir şahit oldukları için ön yargıyla geldikleri Van’da bu ön yargıları kırılıyor. Medyada yer alan baskı ve şiddet üzerinde yoğunlaşmış haberlerinden dolayı ister istemez ön yargı oluşmuştu. Ancak buraya gelirken bu önyargılarının kırıldığını gözlemledik.” dedi.

Van’ın doğal güzellikleriyle çok cazip bir kent olduğunu belirten Avli, “Van, doğal güzelliklerine rağmen biraz sahipsiz bırakılmış. Bakıyorsunuz çok güzel sahilleri var ama çöpler birikmiş. Şu an üzerinde bulunduğumuz ada, Van ile Bitlis arasındaki birinci büyük adadır. Burada Ermeni kilisesi olan Akdamar Kilisesi de var. Bu kilisede dikkatimi çeken bir kuyusu vardı. Eskiden su kuyusu olarak kullanılan bu kuyuda içimizi yakan bir görüntü ile karşılaştık. İnsanlar içine para atarak dilekte bulunuyorlar. Oysa böyle bir şey dinimizde yok. Ben buradan özellikle Van halkına sesleniyorum: ‘Bu tür batıl inançların arkasında gitmeyin.’ Bu tür dilek tutma âdetinin İslam’da yeri yoktur.” şeklinde konuştu.

Kıbrıs’tan arkadaşının tavsiyesi üzerine Van’a gelen Hasan Saçer, Akdamar Adası’nın doğal güzelliklerini beğendiğini ifade ederek, “Kıbrıs’tan geliyorum. Van Gölü’nü tam göremedim ama adayı beğendim, manzara olarak çok güzelmiş. Aşağıda kiliseyi gördük o da güzeldi. Ben Van’ı çöl gibi sanıyordum. Fakat çok yanılmışım, gerçekten daha çok gelişmiş bir şehirdir. Arkadaşım gelmeden önce Van’ı biraz anlattığı için ön yargıyla gelmedim.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55