,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Tanzanya’daki Maarif Okulları'nda 2019 Eğitim-Öğretim yılı başladı

Tanzanya’daki Maarif Okulları'nda 2019 Eğitim-Öğretim yılı başladı
Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Zanzibar Adası’nki Türkiye Maarif Vakfı 15 Temmuz Şehitler Külliyesi Hacı Ayşe Var Koleji bahçesinde düzenlenen geniş katılımlı program ile 2019 eğitim-öğretim sezonu başladı.

Tanzanya’daki Türkiye Maarif Vakfı okullarında 2019 Eğitim-Öğretim yılı düzenlenen program ile başladı.

Açılış programına, Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli, Türkiye Maarif Vakfı Afrika 1 Koordinatörü Mustafa Efe, Türkiye Maarif Vakfı Tanzanya Direktörü Arda Osman Emralıoğlu, Zanzibar Güney Bölge Valisi Hassan Khateb, Zanzibar Kuzey Bölgesi Valisi Vuai Mwinyi Mohammed, Abdurrahman Al Sumait Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amran Rasli, okulun bulunduğu Village Magreb İlçesinin Kaymakamı Mashavu Sukua ve Tanzanya Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Davutoğlu törende yaptığı konuşmada, yeni akademik sezon nedeniyle tebriklerini sunarak öğrencilere başarılar diledi.

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği olarak Türkiye Maarif Vakfı’nın bütün çalışmalarını desteklerini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Kaliteli eğitim için çocuklarınızı gönderdiğiniz Türkiye Maarif Vakfı, Türkiye devleti tarafından desteklenmektedir. Türkiye Maarif Vakfı, 34 ülkede 200’den fazla okulu ile hizmet vermektedir. Tanzanya’da da Zanzibar’dan sonra Darusselam ve Dodoma’da da yeni okulların açılmasını umut ediyorum. Okulumuzun idarecilerini, eğitimcilerini ve öğrencilerini yeni eğitim sezonu dolayısı ile tebrik ediyorum.  Zanzibar Devletine de destekleri için teşekkür ediyorum"

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Demirli de, açılış programında yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yüksek kaliteli eğitim ile donanmış bireylerin dünyayı bugünkünden daha güzel bir hale getireceğine inandığını ifade etti.

Türkiye Maarif Vakfı olarak bu yönde adımlarını atmaya devam edeceklerini söyleyen Demirli, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti olarak 500 yıl geçmişe dayanan tarihî ilişkilerimizin bulunduğu Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti, Türkiye Maarif Vakfı’nın öncelikleri arasındadır. Türkiye Maarif Vakfı olarak Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti’nde eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda resmî ofislerle iş birliğimiz kararlılıkla sürecektir."

Kolej Müdürü Hamza Yılmaz ise öğrenci velilerine ve öğrencilere teşekkür ederek, yeni eğitim sezonu için değerlendirmelerde bulundu.

Zanzibar Milli Eğitim Bakanı ziyaret edildi

Öte yandan Türkiye Maarif Vakfı heyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu, Zanzibar Milli Eğitim Bakanı Rıziki Pembe’yi makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. Türkiye Maarif Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Demirli, görüşme sonrasında Zanzibar Milli Eğitim Bakanı Rıziki Pembe’ye hediye takdim etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55