,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Tanrıkulu: "İnsan haklarının önündeki engeller kaldırılmadıkça emperyalistlere müdahale alanı olacak"

Tanrıkulu: "İnsan haklarının önündeki engeller kaldırılmadıkça emperyalistlere müdahale alanı olacak"
HÜDA PAR Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi 2'inci Olağan Kongresinde konuşan İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, "İnsan haklarının önündeki engeller kaldırılmadıkça emperyalistlere müdahale alanı olacak" dedi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Yenişehir İlçe Teşkilatı’nın 2'nci Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, temel insan haklarının önündeki engeller kaldırılmadıkça emperyalistlere müdahale alanı açılacağını söyleyerek uyardı.

HÜDA PAR Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi 2'inci Olağan Kongresi İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu’nun katılımıyla gerçekleşti. Tanrıkulu, burada yaptığı konuşmada, "Temel insan haklarının önündeki engellerin kaldırılması, insanların hür ve özgür bir şekilde yaşayabilmeleri için gerekli anayasal  düzenlemeler yapılmalıdır. Bu yapılmadığı müddetçe emperyalist ülkelere müdahale etme alanı açılacaktır." dedi.

HÜDA PAR'ın kurulduğu ilk günden bugüne çok mesafe aldığını, iç ve dış siyasetteki tavrıyla birçok kesimin takdirini topladığını belirten Tanrıkulu, HÜDA PAR'ın insan merkezli siyaset güttüğünü ifade etti.

Konuşmasında adalet mefhumuna dikkat çeken Tanrıkulu, hem Türkiye'de hem bölge ülkelerinde bu kavramın karşılığını bulmadığı için çokça sorunların yaşandığını söyledi.

Tanrıkulu, “Halk olarak büyük bir sıkıntı içerisinde bulunmaktayız. Gerek daha önce HDP’ ye oy vermiş olanlar gerek AK Parti’ye oy vermiş olanlar, bu iki partinin yapmış olduğu yanlış politikalar yüzünden büyük bir mağduriyet yaşadılar ve halen yaşıyorlar. Bizim bu insanlara ulaşıp birebir kendi partimizin insan merkezli siyaset anlayışını, adalet anlayışını, olaylara yaklaşımını, bu bölgeye huzurun gelmesi için nasıl bir çaba ve gayret içerisinde olduğumuzu anlatmamız gerekiyor. Hepimize büyük işler düşüyor.” dedi.

HÜDA PAR'ın hem Türkiye'nin sorunları için hem diğer bölge ülkeleri için dile getirdiği uyarıların dikkate alınmadığını ifade eden Tanrıkulu, bu nedenle de büyük acılar yaşandığını söyledi.

Tanrıkulu, "Gerek iç siyasette gerek dış siyasette partimizin mutedil açıklamaları, hakkaniyete göre davranması önemli bir duruştur. Bölge ülkeleri, kendi ülkemiz başta olmak üzere yapmış oldukları yanlışları yeni yeni anlamaya başlıyorlar. 2011 yılın başından beri Suriye meselesinde, İslam coğrafyasında, Müslümanların olduğu yerlerde çatışmaların olmaması gerektiğini, var olan sorun ve sıkıntıları adalet temelli çözülebileceğini vurguladık. Suriye’de bütün insanların, bütün inanç gruplarının, etnik kimliklerin kendilerini görebileceği bir anayasanın yapılmasının gerekliliğine işaret ettik. Bölge ülkelerinin; Türkiye, İran, Arabistan ve Mısır gibi ülkelerin bir araya gelip bu meseleyi hal etmeleri gerektiğini söyledik. Uyarılarımız dikkate alınmadı ve bunun sonucunda büyük acılar yaşandı." ifadelerini kullandı.

“Mezhepçi, milliyetçi ve emperyal politikalar Suriye’yi bugün bu hale getirdi” 

Suriye’de yaşananların iç savaşın mezhepçi, milliyetçi ve emperyalist politikalar izlenildiği için yaşandığını belirten Tanrıkulu, sözlerin şöyle devam etti:

“Mezhepçi, milliyetçi ve emperyal politikalar Suriye’yi bugün bu hale getirdi. Türkiye, İran, Irak, Suriye veya Mısır, Suudi Arabistan gibi İslam ülkelerinde temel insan haklarının önündeki engellerin kaldırılması, insanların hür ve özgür bir şekilde yaşılabilmeleri için gerekli anayasal düzenlemeler yapılmalıdır, dedik ve hâlâ diyoruz. Bu yapılmadığı müddetçe emperyalist ülkelere müdahale etme alanı açılacaktır. 6-8 Ekim olayları bunun bir denemesiydi; Gezi olayları, 15 Temmuz… Amerika’nın Türkiye'ye müdahale etmesi için alan açmasıydı. Amerika, Suriye ve Irak’a girdi ne yaptı. 2003 yılından beri Irak hâlâ işgal altında. Irak’ta merkezi bir hükümet var ama bağımsız bir devlet değil. Şu anda bile Amerika’nın işgali altında bulunan bir ülkedir. Suriye’de de öyle yaptılar. Suriye’yi ABD ve Rusya kendi arasında ikiye bölmüş durumda. Bir bölümünde ABD diğer bölümünde Rusya var. Ne olacağı da belirsiz, her gün onlarca Müslümanın, sivillerin ve çocukların kanı dökülüyor ve hakeza Yemen’de de durum aynı."

“İslam ümmeti olarak genel manada büyük bir sıkıntı içerisindeyiz”

Tanrıkulu, “İslam ümmeti olarak genel manada büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Mezhepçi politikalar, ırkçı, ulusalcı, milliyetçi politikalar veya emperyal duygular atılan adımlardan dolayı maalesef İslam ümmeti kan revan içerisindedir. Bizim bu duruma dur dememiz lazımdır. Var olan çatışmaları bir tarafa bırakıp, sorunlarımızı masaya yatırıp, diyalogla çözmemiz lazımdır.” şeklinde konuştu.  

Yapılan konuşmanın ardından kongrenin gündem maddeleri okunarak delegeler tarafından oylandı. Gelir-Gider Hesap Raporları da okunarak ayrı ayrı oylandı. Yönetim kurulu ibra edildikten sonra geçilen seçimlerde divan kurulunun tek aday listesi verildi. Tasnif komisyonu oluşturulmasının ardından mevcut ilçe başkanı İbrahim Yaz, yeniden başkan seçildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55