,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Tanrıkulu: İhanet anlaşması ile işgali meşrulaştırmak istiyorlar

Tanrıkulu: İhanet anlaşması ile işgali meşrulaştırmak istiyorlar
​HÜDA PAR GİK üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, "Aslında şu anda Filistin topraklarının yüzde 10'na sahip olan Filistin halkının elindeki yerleri de israil işgal etmektedir. Bu ihanet anlaşması ile işgali meşrulaştırmak istiyorlar." dedi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Şeyhmus Tanrıkulu ile HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ABD Başkanı Donald Trump'ın, Filistin ve Kudüs'e  yönelik işgal planına ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

seyhmus-tanrikulu-011.jpg

İşgalci ABD ve siyonist rejim israilin aldığı kararı tanımadıklarını söyleyen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Tanrıkulu, "ABD başkanı ve siyonist rejimin başbakanı bir araya gelerek 100 yılın ihaneti diye nitelendirdiğimiz bir anlaşmayı kamuoyuna deklare ettiler. Orada Filistin'i temsil edecek hiç kimse yoku. Filistinliler ve Filistin direniş grupları başta olmak üzere İslami duyarlılığa ve vicdan sahibi herkesin bu anlaşmayı yok saydığını kabul etmediğini ve reddettiğini biz biliyoruz. Dolayısıyla bu anlaşmanın yürürlüğe girmesi hukuksal olarak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Şer ortaklarının aldığı kararı sanki yeni almışlar gibi kamuoyuna lanse edildiğini belirten Tanrıkulu, "Kamuoyunun gözden kaçırmış şu husus var: Sözde 1993 yılında Oslo'da 2 devletli bir anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte Filistin tarafından verilen topraklar da bu süreç içerisinde Siyonist rejim tarafından işgal edilmiş durumdadır. Bir kısım ülkelerin tanımış olduğu Filistin devletinin başkenti Ramallah veya Doğu Kudüs şu anda yıllardır işgal altındadır. Dolayısıyla bu işgali göz ardı etmeden sanki yeni bir adım yapılıyormuş gibi değil." dedi.

"BM yaptırım yapması lazım ve baskı uygulaması gerekir"

Birleşmiş Milletlere (BM) çağrıda bulunan Tanrıkulu, "Aslında şu anda Filistin topraklarının yüzde 10'na sahip olan Filistin halkının elindeki yerleri de israil işgal etmektedir. Bu ihanet anlaşması ile işgali meşrulaştırmak istiyorlar. Dolayısıyla BM'nin eğer kabul edilen ve güvenilir bir kurum olduğunu kabul ediyorsa oraya üye olan bütün ülkelerin bir araya gelip daha önce siyonist rejimin yapmış olduğu hukuksuzlukları ve BM'nin almış olduğu kararları mutlaka uygulaması lazım. Yaptırım yapması lazım. İsrail ve ABD'nin sadece şu an ki planında değil daha önce gasp etmiş olduğu yerleri de terk etmesi gerekiyor. Bunun için baskı yapması gerekir." ifadelerini kullandı.

"Ortadoğu’da tek taraflı olarak bir mutabakat yapmaya çalışıyorlar"

Yüzyıllardır siyonist rejiminin Filistin’de zulmü devam ettiğini söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, "Amerika emperyalist gücü siyonist çetelerle birlikte yüzyıllık bir hesap yaparak o günden beri Filistin'i işgal ederek Ortadoğu’da tek taraflı olarak bir mutabakat yapmaya çalışıyorlar. Burada yapmak istedikleri en büyük oyunlardan birisi Filistin'in mevcut topraklarının yüzde 90'ını işgal ederek kendi arasında bir avuç toprakla milyonlarca Müslümanı bir yere sıkıştırarak, İslami tüm hassasiyetleri yok sayarak, kutsiyetleri görmeyerek bir anlaşma yapıyorlar." dedi.

Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirten Aktaş, "Bizim bir olmamız lazım. Çünkü Rabbimiz birdir ve bizim de tek vücut olmamız gerekir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed (aleyhiselatu vesselam)’dır ve onun etrafında birleşmemiz lazım. Kur'an'ı düstur olarak bilip Kâbe’yi kıble olarak kabul ettikten sonra tüm Müslümanların tek vücut haline gelerek batı emperyalizminin korkacağı bir güç haline gelmemiz lazım. Aksi takdirde bizler 100 yılda burada slogan atsak, bin kez de toplansak; onlar Müslümanların birlik ve beraberliğini kırdığından dolayı hiçbir şey yapamayacağımızı anladıklarından dolayı istedikleri tüm fiiliyatları Ortadoğu’da yerine getiriyorlar. Bu inşallah uyanışımıza vesile olacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55