,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Tanrıkulu: "Ekonomik canlılık güven ortamı oluşturulduğunda söz konusu olacaktır"

Tanrıkulu: "Ekonomik canlılık güven ortamı oluşturulduğunda söz konusu olacaktır"
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Yenişehir ilçesindeki esnafı ziyareti sonrası açıklamasında, “Güven ortamı oluşturulduğunda, ekonomik bir canlılık da söz konusu olacaktır.” dedi.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede “Güven ortamı oluşturulduğunda, ekonomik bir canlılık da söz konusu olacaktır.” dedi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Yenişehir ilçesindeki esnafı ziyaret ederek, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi.

Tanrıkulu'na ziyareti sırasında İl Başkan Yardımcısı Şükrü Aksoy, Yenişehir İlçe Başkanı İbrahim Yaz ve kalabalık bir heyet eşlik etti.

Ziyareti sonrasında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, esnafın durumunun iyi olmadığını, işlerinin her geçen gün kötüye gittiğini, ekonomik canlılığın güven ortamı oluşturulduğunda söz konusu olacağını dile getirdi.

Tanrıkulu, esnafın yaşadığı temel sorunun işsizlik olduğunu, halkın işsizlik nedeniyle alım güçlerinin olmadığını, bunun da beraberinde ekonomik sıkıntıları getirdiğini söyledi.

Tanrıkulu, “Esnafımızın sorun ve sıkıntılarını yerinde görmek ve onlarla hasbihal etmek için Yenişehir’deki esnafımızın bir kısmını ziyaret ettik. Onların sorun ve sıkıntılarını dinledik. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi esnafımızın özellikle ekonomik olarak sorun ve sıkıntıları var. İşin olmadığını, işsizliğin Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu, dolayısıyla işlerinin tekrar canlılık kazanması ve istihdamın artırılmasına yönelik bazı tedbirlerin alınmasını talep ettiler. Bunun yanında huzur ve güven ortamının oluşmasını istediler. Biz de HÜDA PAR olarak, hem bölgemizde hem de ilimizde istihdamın artırılması, işsizliğin Türkiye ortalamasının altına düşürülmesi için ne gibi önlemler alınabileceğini anlattık." dedi.

“Güven ortamı oluşturulduğunda ekonomik bir canlılık da söz konusu olacaktır”

Ekonomik bir canlılığın oluşması için hükümete önemli görevlerin düştüğünü söyleyen Tanrıkulu, “Kürt meselesi başta olmak üzere bu ülkedeki etnik kimlikten kaynaklı sorunların ve inanç hürriyetinin önündeki engellerin kaldırılması, insanların temel hak ve hürriyetlerinin anayasal güvence altına alınmasıyla bölgemizde ve ülkemizde güven sorunu ortadan kalkacaktır. İnsanlar huzur içerisinde, kardeşçe yaşayacaklardır. Bunlar olduğu takdirde ekonomik bir canlılık da söz konusu olacaktır. Dolayısıyla bütün sorunların temelinde güvensizlik ortamı var. Hakeza OHAL’in de tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Batıda ayrı ama bölgemizde ayrı bir şekilde uygulanan OHAL’i de doğru bulmuyoruz. Buna bir son verilmesi gerektiğini dile getiriyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55