,
  • BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Tam kapanmanın ilk cumasında zekât ve fitrenin önemine vurgu yapıldı

Tam kapanmanın ilk cumasında zekât ve fitrenin önemine vurgu yapıldı
Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan 17 günlük tam kapanmanın ilk cuma hutbesinde zekat ve fitrenin önemine vurgu yapıldı.

 

26 Nisan Pazartesi günü yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 17 günlük tam kapanma dün akşam 19.00 itibarı ile başladı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bitlis'te de sessizlik hakimdi. Tam kapanmanın ilk cuma namazında evden çıkmayan vatandaşlar, çalışan ve iş yerini açan esnaflar, kendilerine en yakın camiye giderek cuma namazını kıldı.

Bitlis Merkez Ulu Camii'nde kılınan Cuma namazında vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kuralına uydukları görüldü. Okunan hutbede zekat ve fitrenin önemine dikkat çekildi.

Hutbeyi okuyan Ulu Camii İmam Hatibi Ergin Çiçek, "Herhangi birinize ölüm gelip de 'Ey Rabbim! Beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!' demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda infak edin." ayetini hatırlattı.

Ey Âdemoğlu! İnfak et ki, ben de sana infak edeyim." Kutsi hadisi hatırlatan Çiçek, "İnfak, Allah’ın bize emanet ettiği mal ve servetten, verdiği nimetlerden başkalarına da ikram etmektir. İhtiyaç sahiplerini koruyup gözetmek, onlara kol kanat germektir. Ailemize, akrabamıza, komşumuza, din kardeşimize hâsılı tüm insanlığa faydalı olmak için çaba göstermektir. İnfak, beden ve ruhlara şifadır. Bizler, infakla nefsimizi ve malımızı arındırırız. Üzüntü ve kederi paylaşır, Rabbimizin hoşnutluğunu kazanırız. İnfak, toplumlara da şifadır. Kardeşlerimizle aramızdaki ahenk, huzur, birlik ve beraberlik infakla pekişir. Yardımlaşma ve dayanışma, infakla yaygınlaşır. Ve nihayet müminler infakla Cenâb-ı Hakk’ın nusretine nail olur. Nitekim Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde, 'Kul, kardeşinin yardımında olduğu sürece, Allah da onun yardımcısı olur.' buyurmaktadır. Kur’an-ı Kerim’de, 'Allah’a karşı gelmekten sakınanların mallarında, muhtaç ve yoksullar için bir hak vardır.' buyurulmaktadır. O halde, kardeşlerimizin üzerimizdeki haklarını gönül huzuru içinde onlara ulaştıralım. Fakir ve yoksullara, yetim ve kimsesizlere destek olalım. Fitre ve zekâtımızla başta akraba ve komşularımız olmak üzere bütün ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olmaya çalışalım. Unutmayalım ki, sevdiğimiz şeylerden Allah yolunda infak etmedikçe iyiliğe asla ulaşamayız." ifadesini kullandı. (İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55