,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Tallal Nasar: "Filistin davası için şehit olanların gösterdikleri çabalar heba olmayacak"

Tallal Nasar: "Filistin davası için şehit olanların gösterdikleri çabalar heba olmayacak"
"Yasakların Kırılması Cuması" yürüyüşlerini değerlendiren Siyaset Analisti ve Araştırmacı Tallal Nasar, Filistin davası için şehit olanların gösterdikleri çabaları heba olmayacağını söyledi.

Siyaset Analisti ve Araştırmacı Tallal Nasar, Filistin davası için şehit olanların gösterdikleri çabaları heba olmayacağını söyledi.

"Yasakların Kırılması Cuması" yürüyüşlerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendiren Siyaset Analisti ve Araştırmacı Tallal Nasar, önemli açıklamalarda bulundu.

Kudüs başta olmak üzere Filistin'in diğer bölgelerinde cuma namazı sonrası "Yasakların Kırılması" adı altında yürüyüşler düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'nın Babı Rahme adındaki kapısının kapatılması üzerine Filistin halkı çeşitli bölgelerde sokaklara dökülmüş ve siyonist işgalcileri lanetlemişti. Bugün cuma namazından sonra başta Kudüs olmak üzere Filistin'in birçok bölgesinde Gazze'deki ambargonun kırılması ve yasakların tamamıyla kaldırılması için protesto yürüyüşleri düzenlendi.

Gerçekleştirilen eylemlerin amacına değinen Tallal, "Tüm Filistin halkının evlatları tarafından başlatılan 'Yasakların Kırılması Cuması' yürüyüşlerinin hedefi Gazze üzerindeki bu zalim ambargoyu kırmaktır. Siyonist işgalciler ve onların yardakçılığını yapan hainler tarafından gerçekleştirilen ambargonun biran önce kaldırılması gerek. Biz diyoruz ki yapılan bu yürüyüşler, akıtılan kanlar, Filistin davası için şehit olanların gösterdikleri kahramanlıklar heba olmayacaktır. Filistin halkı eylemler ve yürüyüşlerine devam ediyor. Ambargonun kaldırılması ve geri dönüş hakkımızı elde edene dek mücadelemiz devam edecektir." dedi.

Konuşmasının devamında İsra Suresi 51'nci Ayet-i Kerimesine atıfta bulunan Tallal, Filistin'in, Filistin olarak kalacağını ve onu hiçbir meblağa satmayacaklarını vurgulayarak, "Vatan sevgisi imandandır. Onu savunmak yaratıcımız Allah Teala ile bir ticarettir. Ey ümmetin evlatları sizi bu yolda hep birlikte yürümeye çağırıyorum. Ya şehitler olarak Allah'a doğru yükseleceğiz yâda zafere erenler olarak meydanlara ineceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)








 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55