,
  • BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Taliban yetkililerinden Sabıri: Halkımız İslam Emirliğinden memnun

Taliban yetkililerinden Sabıri: Halkımız İslam Emirliğinden memnun
​Afganistan Demiryolları Sorumlusu Seyfullah Sabıri, Doğruhaber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Sait Özcan'a verdiği röportajda, ABD'ye karşı yürüttükleri mücadelede ve işgali sonlandırmadaki yegane hedeflerinin, Müslümanca yaşamak olduğunu vurguladı.

Doğruhaber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Sait Özcan ile gazetenin yazarlarından Bekir Tank, Afganistan'daki gelişmeleri yakından takip etmek için ülkede bulunuyor.

Doğruhaber gazetesinde yayımlanan habere göre Özcan, Afganistan Demiryolları Sorumlusu Mevlevi Seyfullah Sabıri ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Afganistan’da yeni hükümetin yetkililerinden ya da halktan birileri ile konuştuklarında yapılan aleyhte propagandanın aksine memnuniyet açıklamalarına şahit olduklarını söyleyen Özcan, "Çok fazla kişiyle görüşme ve görüş alma yoluna gitmek istedik. Ekonomik sıkıntıların her tarafta dile getirilmesi meselenin ciddiyetini göstermesi açısından önemliydi. İslam Emirliğinin atadığı görevlilerin de işin ciddiyetinin farkında olduklarını gördük. Bununla birlikte özellikle İslam şeriatına yapılan vurgular hükümetin bu konudaki hassasiyetini de ortaya koyuyordu." dedi.

Afganistan Demiryolları Sorumlusu Mevlevi Seyfullah Sabıri ile görüşmelerinde dünyadaki tepkileri ve kendilerinin bu konuda ne düşündüklerini öğrenmek istediklerini söyleyen Özcan, bununla birlikte bir hizmet kurumu yetkilisine hedef ve beklentilerini de sorduklarını kaydetti.

Özcan'ın Sabıri'ye yönelttiği sorular ve aldığı yanıtlar şöyle:

Taliban’ın 20 yıl süren işgalin ardından gelen zaferi dünya Müslümanları için bir umut oldu. Bu konuda dünya Müslümanlarına yönelik ne söylemek istersiniz?

Amerika’ya karşı yürüttüğümüz mücadelede ve işgali sonlandırmadaki yegane hedefimiz, Müslümanca yaşamak ve İslam şeriatını bu topraklarda hakim kılmaktır. Başka bir amacımız yoktur. Halkımız, Müslümandır. İslam şeriatı altında yaşamaktan dolayı mutludurlar. İslam Emirliği’ne güveniyorlar. Şeriat çerçevesinden çıkmayacağımız konusunda bize inanıyorlar. Her ne kadar düşman, medya aracılığıyla bizi kötülemeye çalışsa da halkımız yaptıklarımızı görüyor. Özellikle eski rejime bağlı kesimler, 'bunlar terörist, bunlar katil' diyerek aleyhimize çalışıyorlar. Ancak biz, tamamen İslam şeriatına ve Kur’an’a bağlıyız. Şeriat dışında bir eylemimiz söz konusu olamaz.

Dünya medyasında Taliban’a karşı yoğun bir propaganda var. Taliban’ı özellikle kadın hakları konusunda çok kötülüyorlar. Siz bu konuda ne söylemek istersiniz?

Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, İslam Emirliği hükümeti kurulurken de kapsamlı bir hükümet olmayacağı yönünde uzun bir süre aleyhimizde haberler yapıldı. Etnik, dini ve toplumsal farklılıkların gözetilmeyeceği iddia edildi. Ancak kapsamlı bir hükümet kurduk ve bütün bu söylemlerin yanlış olduğu anlaşıldı. Afganistan İslam Emirliği, çalışabilme gücü olan, ülkesine ve dinine hizmet edebilecek herkesin çalışmasından yanadır. Peştun, Türkmen, Arap veya Acem olmasının bir önemi yoktur. Hangi topluluktan olursa olsun, liyakat sahibi herkes bu hükümette kendine yer bulacaktır.

Kadınlar konusuna gelince… Bütün kurumlarda kadınlar farklı pozisyonlarda görevlerini sürdürüyorlar. Yeni kurulan İslam Emirliği hükümetinde de çalışmalarına devam ediyorlar. Halkımız da hükümetimizden memnundur.

Afganistan’ın inşası için hangi ülkelerle işbirliği yapmayı düşünüyorsunuz?

İslam Emirliği hükümeti inşallah en kısa zamanda çalışmaya başlayacaktır. Ülkemizde yeraltı ve yerüstü kaynakları konusunda bir bolluk var. Düşman, işgali sürdürdüğü yıllarda bütün kaynaklarımızı talan etti, halkımıza hizmet etmemize izin vermedi. Rabbimiz halkımıza hizmet edebilmek için bize bir fırsat verdi. Biz de bu fırsatı değerlendireceğiz.

Bütün dünya ülkelerinden, özellikle de Müslüman ülkelerden, ülkemizdeki kalkınma projelerine destek vermeleri için çağrıda bulunuyoruz. Şu anda ülkemizin kalkınmaya ihtiyacı var. Yirmi yıllık işgalde ülkemiz büyük bir hasar gördü. İnşallah bu hasarı gidereceğiz. Her alanda yetenekleri olan insanlarımız var. Gerekli yerlerde onların ilminden faydalanarak kalkınacağız. Halkımız, düşmanın propagandalarına aldırış etmesin. Sorunlar zamanla çözülecektir.

Demiryolları Sorumlusu olarak bu alanda son yıllarda büyük gelişme gösteren Türkiye’den bir talebiniz var mı?

Türkiye eskiden beri Afganistan’a insani yardımlarını eksik etmedi. Bundan sonra da Türkiye’yle ticari ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz.

Mezar-ı Şerif’te Taliban’ın halkın sorunlarına yaklaşımı nasıl?

Biz bu ülkenin evlatlarıyız, Müslümanız. Hiçbir icraatımız şeriata karşı ve kanunsuz olmayacak. Alimlerimiz ve büyüklerimiz bize bu konuda büyük destek oluyor. Halkımız Müslümandır. Onların beklentisi de bu yöndedir. Ülkenin bütün sorunlarını inşallah bu bakışla çözmeye çalışacağız.

Son olarak mesajınız nedir?

Düşmanlarımız hakkımızda çok fazla olumsuz ve yalan haber yayıyor. Halkımıza, bu olumsuz haberlere kulak tıkamaları çağrısında bulunuyoruz. Bizim kanunumuz, İslam şeriatıdır. Halkımızın sorunları olduğunu biliyoruz. Eğitim, inanç, ticaret gibi birçok alanda halkımızın yanında olacağız ve bu sorunları hep birlikte gidermeye çalışacağız. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55